Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

A beruházás nem érinti a vízdíjakat

Hegyeshalom - A nagyközségben száznyolcvanötmillió forintból korszerűsítették a hetvenes évek végén épült tisztítót.
Meg fog szűnni a Lajta további károsítása, a szennyvíztelepről elfolyó víz szennyezettsége lényegesen a határérték alatt marad – ígérték a szakemberek a hegyeshalmi szennyvíztelep műszaki átadásán és avatóján. 

– Hegyeshalom a mintegy 185 milliós beruházáshoz közel 60 millió forint önrészről gondoskodott, míg a beruházás többi forrását az EU Interreg III. A és a BM Önerő Alap biztosította – világosított fel Szőke László, a település polgármestere, aki megemlítette a kivitelezők gyors és pontos munkáját. A nagyközség lakóinak nem okozott fennakadást a telep korszerűsítése, annak ellenére, hogy a beruházás során az összes műtárgyat úgy alakították át a korszerű technológiának megfelelően, hogy a telepnek folyamatosan tisztítania kellett.

A beruházás nem befolyásolja a víz- és csatornadíjakat – ígérte a polgármester, ha esetleges drágulások következnének be, az az infláció következménye lesz.

– Az átadást követően három hónap áll rendelkezésünkre, hogy a szennyvíztelep próbaüzemét a szakemberek lefolytassák. A mintegy egy hónapja elindított műtárgysor tapasztalatai alapján – bár beállítási, optimalizálási feladatok még hátravannak – már a laboratóriumi vizsgálatok alapján kimutatható, hogy a szennyvíztelepről elfolyó szennyvíz szennyezőanyag-koncentrációja drasztikusan csökkent – hangsúlyozta Leitner László, a telepet üzemeltető cég technológusa és a beruházás projektmenedzsere.

Felavatták a környék legmodernebb, SBR-rendszerű szennyvíztisztító telepét Hegyeshalomban: sokan voltak kíváncsiak Leitner László projektvezető bemutatójára.

Mészely Réka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálták a Dunába ugrott férfit

Dunasziget - A közelmúltban számoltunk be arról (Kisalföld, 2007. július 3.), hogy eltűnés miatt keres a rendőrség egy Balaton mellől érkezett férfit, aki egyik éjszaka Dunasziget-Cikolánál ugrott a folyóba, hogy ússzon egyet, s azóta sem adott életjelet magáról. Tovább olvasom