Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A belváros megújításáról

A Szövetség Mosonmagyaróvárért Egyesület Széchenyi társasköri beszélgetések címmel előadás-sorozatot indított a magyaróvári belváros fejlődéséért.
A társasköri találkozásokon építészeti, vállalkozási, turisztikai és kulturális szempontból tekintik át a belváros megújításának lehetőségeit. Dr. Szeredi Zoltán közgazdász, a Flexum zrt. vezérigazgatója szerdán délután 5 órakor tart előadást a Cselley-házban.

Olvasóink írták

 • 8. jat01 2011. december 16. 08:00
  „Dr. Szeredi Z. remélem beszélt arról is, hogy a társasága tulajdonában álló malom épületet miért nem újítja fel. Pedig nála van lóvé, hogy megtegye. Mert pl. az az épület igencsak sérti a városképet. De ha jól emlékszem a "nagy séta" alkalmával Szentkuti SZDSZ Károly és csapata, mint a szabad madár, úgy suhant el az épület mellett, meg sem lett említve a problémák között. Milyen érdekes dolog...
  Pancsernek igaza van: EGY A VÁROS!”
 • 7. pancser 2011. december 16. 07:59
  „Engem mint mondtam, szörnyen zavar, hogy létezhet olyan, hogy volt felelős emberek sem gondolkodnak Mosonmagyaróvárban. Ha az ember Győr felől érkezik a városba, szégyen amit lát. Miska bácsi sokat tett a keleti városrészért, de ez még mindig kevés. A Kühnével szemben roncstelep eléggé lehangoló, a balodalon lévő házak egy része rom. Szomorú, hogy nem ezzel foglalkozik egy korábbi városvezető”
 • 6. KoPi 2011. december 16. 06:17
  „Azok, akik ezeket a sétákat, beszélgetéseket, stb. tartják, korábban felelős pozícióban sokat tehettek volna az ügy érdekében. Most kívülről osztják az észt és hergelik az embereket! Nem igazán etikus, különösen azért, mert az ő idejükben ömlött a pénz, ma meg tudjuk jól, hogy milyen gazdasági válság sújtja az országot és így a várost is. Persze vannak, akiket nem érint a válság, mert jó időben jó helyen, biztosan megalapozták a vagyoni helyzetüket.”
 • 5. pancser 2011. december 15. 21:00
  „Nem ott kell sétálni, ahol nincsen baj, hanem ott ahol van. Ismételten mondom egy város van!”
 • 4. RUDI 2011. december 14. 12:14
  „Igen is körbe kell sétálni, és lehet jegyzetelni a gondokat, amivel küszködik a belváros.Nagyon örülök neki, hogy végre valami elkezdődik.Ha a kicsi problémákat nem vesszük észre, akkor hogy is akarjuk megoldani gyorsan a nagyot .Az épületek felújítása,a terek kihasználtsága , tisztasága, és valójában egy jó átfogó tiszta képet kellene hogy kapjon a belváros.De ehhez, mindig nyitott szemmel kell járni és minden az apró hibákat észre kell venni.Nagyon sokat tudnék még írni akár egy regényt is , mindig is az mondó vagyok és leszek,hogy szép Mosonmagyaróvár, csak tudni kell el raktározni, a megoldásra váró problémákat.”
 • 3. pancser 2011. december 13. 21:40
  „Bocs, de véletlenül kisbetűvel írtam, Moson így helyes!”
 • 2. pancser 2011. december 13. 20:45
  „Magyaróvári városrész üde színfolt a városba érkezőknek. aki viszont mosonba érkezik Győr felől balról lepusztult épületek sora, romok, van amelyik zöld raschel hálóval letakarva, fogadja. Magyaróvár részen valaki fontoskodni akar ezért szervezi a sétákat, szél által összehordott leveleket fotózgat és nem városi tulajdonban lévő ingatlanok állapotáról elmélkedik. Persze hibák vannak ez nem vitatható. De egy város Moson és Magyaróvár így kell gondolkodni, legalábbis kéne, ott sétálgassunk inkább ahol baj van. Soha nem értem meg a helyi sovinizmust, amely szerintem káros, nagyon káros jelenség.”
 • 1. Mr_Irdatlan 2011. december 13. 19:40
  „Ő azért egy előadásnál többet is tehetett volna a belvárosért. Talán éppen neki köszönhető, hogy a Magyar utca környéke olyan amilyen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van orvosa a körzetnek

Hosszú ideje húzódó problémát sikerült lezárnia a képviselő- testületnek a legutóbbi ülésén:… Tovább olvasom