Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

A belügyminiszterhez fordulnak az adóhányadért

Elfogadta a tavalyi költségvetési beszámolót, az idei költségvetést pedig módosította tegnap a Többcélú Kistérségi Társulás. A belügyminiszternek írnak levelet, hogy a személyi jövedelemadó fele helyben maradhasson kötelező feladatellátásra.

Elfogadta a tavalyi költségvetési beszámolót, az idei költségvetést pedig módosította tegnap a Többcélú Kistérségi Társulás. A belügyminiszternek írnak levelet, hogy a személyi jövedelemadó fele helyben maradhasson kötelező feladatellátásra.

Riasztók, kamerák a bűnmegelőzésben

A mosonmagyaróvári kistérség közbiztonsági helyzetének értékelésével kezdődött a tegnapi ülés: Horváth Csaba városi rendőrkapitány a tavalyi kedvező mutatók mellett a településvezetők segítségét is kérte. Szerinte a hivatalokban riasztó, a települési közterületeken kamera felszerelése sokat segíthet a bűnmegelőzésben.

Jogszabály-módosítása quadok ügyében

Széles Sándor máriakálnoki polgármester megköszönte a rendőrség szakszerű munkáját a mosonmagyaróvári demonstrációkon, valamint azt kérte a tanácstól: kezdeményezzen jogszabály-módosítást a quadok ügyében.

Papp Zoltán levéli polgármester szerint községükben folyamatosan „érzik" a migrációt, s még több figyelmet kérnek a települési prostitúció visszaszorítása érdekében. Szabó Miklós elnök a mosonmagyaróvári éjszakai vandalizmusra hívta fel a figyelmet: emiatt megpróbálnak több kamerát is felszerelni a közterületeken.

A régió legnagyobb területi kórháza

Tóth Tiborné dr. országgyűlési képviselő a Szigetköz-projektek menedzseléséről tartott előadást, melyet egyes jelenlévők szerint „vita", mások szerint eszmecsere követett (erről későbbi lapszámunkban részletesen is beszámolunk). Dr. Vermes Tamás, a Karolina kórház igazgatója az intézmény átalakításáról tájékoztatott. Kiemelte: a Karolina a nyugat-dunántúli régió legnagyobb területi (tehát nem regionális, súlyponti) kórháza, s a mostani ágystruktúra reményeket ad a hosszabb távú megmaradásra.

Egyhangúlag elfogadták a határozati javaslatot

A társulás ezután elfogadta a tavalyi költségvetési beszámolót, valamint az idei költségvetést is módosította. Egyhangúlag elfogadták azt a határozati javaslatot, miszerint 2008-tól a kistérség önkormányzatai a lakosok által befizetett személyi jövedelemadó 50 százalékát saját költségvetésükben, kötelező feladataik ellátására kívánják felhasználni. A másik ötven százalékát átengedik a központi költségvetés számára. Az erről a javaslatról szóló levelet a belügyminiszternek és a parlament illetékes bizottságainak is elküldik, valamint az összes kistérségi társulást is megkeresik az ügyben.

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél milliárdos Parkcentert építenek

Már az utolsó simításokat végzik a szakemberek a Mosonmagyaróvár határában épülő új bevásárlóközpont munkálatainál. A Királyhidai úton, a meglévő hipermarkettel szemben a múlt év második felében kezdték építeni a mintegy 4500 négyzetméter alapterületű bevásárlóközpontot. A munkálatok rövidesen befejeződnek és néhány héten belül megnyitja kapuit az áruház Parkcenter bevásárlóközpont néven. Tovább olvasom