Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

A Canto Excolo Kamarakórus a kultúranapi kitüntetett

Kilencedszer osztotta ki a Jánossomorja Kultúrájáért Közalapítvány kuratóriuma a „Jánossomorja kultúrájáért" díjat, melyet idén a tízéves Canto Excolo Kamarakórus érdemelt ki.
2005 óta minden évben megemlékezik Jánossomorja a magyar kultúra napjáról. Az idei ünnepségen fellépett a tavalyi kitüntetett Jánossomorjai Fúvós Egyesület, a Tititá néptáncegyüttes, valamint Nikházi Árpád. Az ünnepi beszédet Wennesz József, a fúvósegyesület elnöke tartotta.

Kilencedszer osztotta ki a Jánossomorja Kultúrájáért Közalapítvány kuratóriuma a „Jánossomorja kultúrájáért" díjat, melyet a kórus nevében Szabó Attila, a Canto Excolo Kamarakórus vezetője vett át Lacknerné Fördős Klárától, a Jánossomorja Kultúrájáért Közalapítvány elnökétől.

A Canto Excolo Kamarakórus dallal köszönte meg a „Jánossomorja kultúrájáért
A Canto Excolo Kamarakórus dallal köszönte meg a „Jánossomorja kultúrájáért" díjat. Fotó: Jánossomorja Televízió

A 2004 októberében alakult kamarakórus a város zenei kultúrájának ápolása terén kifejtett egy évtizedes kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként érdemelte ki a díjat. A kórus már megalakulásától kezdve rendszeres résztvevője a Jánossomorján rendezett állami és városi ünnepségeknek is. Évente általában 8–10 alkalommal szerepelnek a kisvárosban, valamint a környező településeken, a határon innen és túl egyaránt, ezzel is öregbítve Jánossomorja jó hírnevét.

Kiemelkedik ezek közül a testvértelepülésen, a felvidéki Nagyfödémesen adott koncertek sora, valamint a bécsi Collegium Hungaricumban tartott fellépésük. Többször szerepeltek különféle jótékonysági rendezvényeken. Repertoárjukban a klasszikus kórusművek mellett könnyűzenei feldolgozások is megtalálhatók.

A Canto Excolo Kamarakórus 2006-ban csatlakozott a Jánossomorjai Társaskör Egyesülethez. Érdekesség, hogy tagjaik közül nemcsak Jánossomorján, hanem Mosonmagyaróváron is éppen az idei kultúranapi rendezvényen vehettek át díjat a Baráti Kör a Művészetért Alapítvány képviselőiként.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szirénapróba Rajkán és Bezenyén

A próba során szerdán délelőtt 9 órakor Bezenyén, 10 órakor pedig Rajkán szirénajelzés lesz… Tovább olvasom