Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

A 86-os főútnál már figyelnek a kamerák

Mosonmagyaróvár - Két megfigyelőkamerát helyezett üzembe a rendőrség a 86-os főút bevezetőszakaszán a város határában. Ezek az első elemei annak az integrált rendszernek, ami a tervek szerint a következő évre készül el és a város „virtuális kapuit”, illetve forgalmas közterületeit fedi le.

Évek óta húzódik Mosonmagyaróváron a térfigyelő, illetve rendszámfelismerő kamerarendszer kiépítése. Két ország határa és az autópálya közelsége miatt a városban különösen fontos a megfelelően működő rendszer, az úgynevezett utazó bűnözők ugyanis egyre inkább megtalálják Mosonmagyaróvárt. Az integrált kamerarendszer első elemeit a napokban helyezték üzembe és a tervek szerint a közeljövőben folytatódik a fejlesztése. Az elsősorban a bevezetőutak mentén felszerelt eszközök nagy segítséget nyújtanak a rendőrségnek egy-egy bűncselekmény elkövetőinek felderítésében – tudtuk meg dr. Csokán Csaba alezredestől.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője a kisalfold.hu-nak elmondta: ezekkel a kamerákkal főként a város úgynevezett virtuális kapuit szeretnék ellenőrzés alatt tartani. Az eszközöket a bevezetőutak – a 86-os, az 1-es főút mindkét irányából, a szigetközi és a rajkai út – mentén szerelik fel. Emellett a térfigyelő rendszert kiépítik a vasútállomáson, a mosoni piac környékén, a Magyar utcán és az úgynevezett Bermuda-háromszögben is. A kamerák helyének kiválasztását alapos elemző-értékelő munka előzi meg, emellett figyelembe veszik az ombudsmani ajánlásokat is. A bűnmegelőzés mellett a kamerák lehetőséget adnak arra is, hogy a huszonnégy órás megfigyelés alatt ezeken a helyeken a rendőrség azonnal reagálni tudjon egy-egy közterületen elkövetett bűncselekményre.

Az önkormányzat anyagi segítségével a közelmúltban szereltek fel két kamerát és egy speciális modult a 86-os főút bevezetőszakaszán. A tervek szerint még ebben az évben további négy kamerával bővítik a rendszert. A teljes integrált hálózat kiépítését pedig a következő évben fejezik be, ezzel együtt a rendszámfelismerő rendszert is üzembe állítják. A teljes kiépítés a számítások szerint mintegy 10 millió forintba került, amit a rendőrség saját forrásból, illetve önkormányzati segítséggel valósít meg, emellett még pályáznak további támogatásért is.

Dr. Csokán Csaba hozzátette: számos helyen működnek biztonsági kamerák a városban pénzintézeteknél, különböző cégeknél, közintézményeknél. A rendőrség elkezdte feltérképezni a város azon területeit, amiket ezek a kamerák lefednek, amik adott esetben segítséget nyújthatnak a bűnüldözésben. Így átfogó képet kapnak arról, hogy például egy adott bűncselekmény elkövetőit mely kamerák rögzíthették.

Olvasóink írták

 • 3. tökmindegy 2009. augusztus 13. 12:55
  „Én kiépítem 8 millióból. Tolvaj banda.”
 • 2. RickCartman 2009. augusztus 10. 10:48
  „jó helyen dagad, hasznos beruházás, végre megvalósul”
 • 1. mérpontén 2009. augusztus 08. 21:54
  „mi került 10 000 000 Ft-ba eddig?
  Kinek dagad a zsebe ebben a tervben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hegyeshalmi indiánképző több mint 80 gyereknek

A Szivárvány Családbarát Klub jóvoltából július 27. és 31. között indián tábor fogadott… Tovább olvasom