Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

A 120 éves városházától a mentőállomásig

Egyhavi tiszteletdíjuk felajánlását kérte a mentőállomás javára a képviselőktől Kovács Tamás a testület tegnapi ülésén. A tanácskozás kezdetén megemlékeztek a városháza fennállásának 120. évfordulójáról.
A városháza fennállásának százhuszadik évfordulójáról emlékeztek meg napirend előtt a képviselő-testület tegnapi ülésén. Nagy István polgármester elmondta: százhúsz éve, 1893. december 12-én avatták fel az akkori Moson vármegye székházát. A polgármester röviden felidézte az egykori megyeháza, jelenlegi városháza történetét. Az épület elmúlt százhúsz évéről szóló dokumentumokból, fényképekből kiállítást rendezett Beregszászi Balázs segédlevéltáros a városháza nagytermének előterében.

Az ülés kezdetén adta át a polgármester a „Pro Sanitate" díjat Horváthné Piller Editnek, a Magyar Vöröskereszt területi vezetőjének. A díjat az emberi erőforrás minisztere adományozza az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységéért. A díjazott 1988 óta vezeti a Vöröskereszt városi szervezetét és koordinálja a területhez tartozó csoportok munkáját. Munkája legkiemelkedőbb eredménye, hogy a környék véradóinak száma közel háromszorosára – hatezerre – nőtt. Így a lakosság nyolc százaléka véradó, ami országos szinten is kiemelkedő.

Horváthné Piller Edit nevéhez fűződik több példaértékű esemény megszervezése és lebonyolítása. Horváthné Piller Edit elmondta: az önkéntesekkel, véradókkal, különböző szervezetekkel végzett közös munka eredménye ez az elismerés. Hozzátette: az itt élők segítőkészségét bizonyítja az elmúlt hétvégi adománygyűjtés, amikor összesen 917 kilogramm tartós élelmiszert adományoztak. Ez kétszerese annak, amennyit Sopronban, és háromszorosa, amit Győrben sikerült összegyűjteni.

A polgármester bejelentette: dr. Csanádi Viktória a város új aljegyzője.
Kovács Tamás (MSZP) a helyi mentőállomás épületén jelentkezett hibák kijavítása érdekében szólt napirend előtt. („Négy év alatt szinte tönkrement a mentőállomás" – Kisalföld, 2013. november 29.) Elmondta: a hibák elhárításához az itt élők segítségére van szükség, ezért arra kérte a képviselőket, hogy kövessék a polgármester korábbi felajánlását és egyhavi tiszteletdíjukkal segítsék a mentőállomás rendbetételét. Hozzátette: a maga részéről ezt megteszi.

Nagy István kijelentette: nem érti, kik és miként voltak képesek ilyen bűntényt elkövetni a város ellen olyan munka elvégzésével, aminek eredményeként négy év alatt tönkrement a mentőállomás. Szerinte amennyiben helyi vállalkozók is részt vettek volna a kivitelezésben, erre biztosan nem került volna sor. A probléma azonban sajnos fennáll, ezért arra kérte a városlakókat és a helyi vállalkozásokat, hogy lehetőségükhöz mérten segítsék a mentőket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Csináld magad˝ lesz a szociális temetés

Az elmúlt hónapokban többen fogalmaztak meg aggályokat a temetkezésnek e módjáról. Tovább olvasom