Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Makettverseny: Tigris tank is látható lesz a vár udvarán

Mosonmagyaróvár - Tizennyolc országból mintegy ezer makettezőt várnak a hétvégi nemzetközi kiállításra és vásárra. Az érdeklődők szombaton és vasárnap ezúttal is ingyen tekinthetik meg a rengeteg miniatűr műalkotást, sőt, egy Tigris tank élethű másolatát is.
Tizenkettedik alkalommal rendez nemzetközi makettkiállítást és -versenyt a Mosonmagyaróvári Makettező Klub a hétvégén a helyi egyetemi karon. Míg tizenkét éve, az első kiállításukra alig néhány tucat makettet neveztek, s azok könnyedén elfértek a városi könyvtár előterében is, addig az idei rendezvényre a világ szinte minden tájáról ezer makettező érkezik a hétvégén Mosonmagyaróvárra.

Egresi András, a szervező egyesület vezetője elmondta: ezúttal már tizennyolc országból érkeztek nevezések. Az elmúlt évben is nagyon sokan jöttek a seregszemlére, ám idén közel húsz százalékkal többen jelezték részvételüket. Az egyesület nyolcszáz jelentkezőnek intézi a szállásfoglalását, de a szervezők szerint rajtuk kívül még legalább kétszázan érkeznek önállóan. Egresi András szerint az előző tizenegy rendezvény munkája most ért be igazán, hiszen egyre többen jönnek a környező országok mellett távolabbi helyekről is, így például ezúttal érkeztek nevezések többek közt Görögországból, a skandináv államokból és Kanadából is. A rendezvényt ezúttal már az önkormányzat is nagyobb összeggel támogatja.

A tavalyi rendezvény is rengeteg érdeklődőt vonzott. Fotó: Kisalföld-archívum

A már több mint egy évtizedes múltra visszatekintő mosonmagyaróvári rendezvény egyre népszerűbb, mára egész Európa első három makettversenye között tartják számon.

A versenykategóriák számát is kibővítették, így már mester kategóriában is várják a makettezőket.

A kiállított repülőgépeket, harci járműveket, helikop- tereket, autókat, motorokat, kamionokat, hajókat és számos egyéb kategó- riában készült maketteket bárki ingyen megtekinthe- ti szombaton és vasárnap.

A tavalyi rendezvény is rengeteg érdeklődőt vonzott. Fotó: Kisalföld-archívum

A makettek mellett számos egyéb program is várja az érdeklődőket. A 12. Légvédelmi Rakétaezred, valamint hagyományőrző klubok tartanak járműbemutatókat. Testközelből nézhetnek meg a rendezvényre kilátogatók egy Európában egyedülálló igazi kuriózumot, egy második világháborús Tigris tank replikáját.

Lesz továbbá legóépítő verseny, ahol egyedi ötletek alapján összerakott munkákat várnak. Erre szombat délelőtt 10 óráig fogadják a nevezéseket.

A makettkiállítás szombaton délelőtt 10-től este 7 óráig, vasárnap pedig délig látogatható ingyenesen az egyetemi karon. További információ a 20/517- 8119-es telefonszámon kérhető.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. április 10. 09:41
    „El van a gyerek, ha játszik! No ezekbe, be lehet a "gömböcöt" épiteni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az igények tizedét sem fedezi a keret

Mosonmagyaróvár - Az intézményi igények tizedére sem elég az az összeg, amit az önkormányzat… Tovább olvasom