Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Egységes táblák városszerte

A napokban újabb táblákkal gazdagodott Mosonmagyaróvár információs táblarendszere. Mosonmagyaróvár önkormányzata négy évvel ezelőtt állapodott meg az Alfa-Girod Forgalomtechnikai Kft.-vel arról, hogy együttműködve elkészítik a város információs táblarendszerének tervdokumentációját.
illusztráció
Céljuk az volt, hogy egységes, esztétikus táblák igazítsák el a Lajta partjára érkezőket. A program nyomán évről évre szaporodnak a táblák és térképek városszerte.

Támogatás a rendszerhez csatlakozóknak

Először az útbaigazító, turisztikai táblák kerültek végső helyükre, így jelzik a polgármesteri hivatalt, a vasútállomást, a postákat, a belvárost, a köztemetőket. Ezzel egy időben terv készült a kereskedelmi táblák kihelyezéséről is. Az önkormányzat arra törekszik, hogy egyre több céget és vállalkozót nyerjen meg az egységes táblarendszer ügyének. Így akik csatlakoznak a rendszerhez, támogatásban részesülnek: egyszeri belépési és havi térítési díjat igen, de közterület-foglalási díjat nem kell fizetniük.

A táblák kihelyezése éves ütemezés szerint történik. Az elmúlt évben négymillió forint állt e célra rendelkezésre, idén kétmillióból gazdálkodnak. 2001-ben készült el az ’56-os emlékhelyet és a Tourinform-irodát jelző, tavaly pedig a magyaróvári belvárosi útbaigazító táblarendszer, amely azonos a Tourinform belvárosi sétára biztató kiadványának jelzéseivel. A tavalyi keretből a jövő héten helyezik ki a kerékpárutas tájékoztató táblákat, melyek kiindulási pontjaként a Deák térnél egy átnézeti térképet is talál majd a turista. Ezen túl két turisztikai információs térkép is segíti a vendéget az eligazodásban, az egyik a vasútállomásra, a másik a Tourinform-iroda mellé kerül.
Az idei karcsú költségvetés ellenére tovább szaporodnak a táblák Mosonmagyaróváron, így például a belvárosi útikalauzhoz kapcsolódó, műemlékeket mutató, egyéb közérdekű táblákat is találhatunk hamarosan. Ezenkívül további várostérképek kihelyezését is tervezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb szállást kérő vendég

A legfrissebb összesítés szerint nem alaptalan a vendéglátók panasza Mosonmagyaróváron: valóban… Tovább olvasom