Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

95 éves a védőnői szolgálat Mosonmagyaróváron

Fennállásának 95. évét ünnepelte csütörtökön a védőnői szolgálat. Mosonmagyaróváron köszöntötték a nyugdíjba vonuló és az aktív védőnőket. A ˝védőnőség˝ hungarikum is, mivel ilyen jellegű szolgálat Európában csak Magyarországon létezik – tette hozzá az alpolgármester.

Elhivatottság és szakmaszeretet a két fontos tulajdonság, mely munkájukat jellemzi – hangsúlyozta beszédében dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár alpolgármestere a védőnői szolgálat megalakulásának 95. évfordulója alkalmából a Lajta-parti városban szervezett ünnepségen.

A védőnői szolgálat kezdetei 95 évvel ezelőttre nyúlnak vissza: 1915. június 13-án alakult meg Budapesten az Országos Stefánia Szövetség az anya- és csecsemővédelem szervezésére. A II. világháborút követően jött létre a mai napig állami keretek között működő védőnői szolgálat.

A ˝védőnőség˝ hungarikum is, mivel ilyen jellegű szolgálat Európában csak Magyarországon létezik – tette hozzá még az alpolgármester.

A nyugdíjas és aktív védőnőket köszöntötték a városvezetők.
A nyugdíjas és aktív védőnőket köszöntötték a városvezetők.

Beleczné Keresztény Zita vezető védőnő beszédét követően a Theatrum Ad Flexum társulat műsorral kedveskedett az egybegyűlteknek.

A ˝védőnőség˝ hungarikum is, mivel ilyen jellegű szolgálat Európában csak Magyarországon létezik.
Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere köszöntötte és az emléklapok mellett virágot adott a nyugdíjas védőnőknek. Így Elekes Ferencnének, Virág Annának, Pintér Józsefnének, Adács Andrásnénak, Szabóné Czinder Katalinnak, Joó Lászlónénak, Sághy Kálmánnénak, Pálmai Margitnak, dr. Szigeti Jenőnének, Stark Mária Ildikónak, Lábasné Kovács Enikőnek, Schopf Mártonnénak, Hegyiné Major Annának, Borsa Károlynénak, Ásványi Lászlónénak, Benkó Olgának, Livadni Sándornénak és Magyarné Zombori Katalinnak. Az önkormányzat az aktív védőnők munkáját virággal köszönte meg.

Olvasóink írták

 • 3. mosonmegye 2010. szeptember 10. 08:14
  „Nem azért siettek, hanem, mert nem biztos, hogy te megéred az ő 100. jubileumi évüket, és akkor nincs kit
  b ....-nod, fikáznod. (nincs kimoderálás!)
  Különben akár mennyire is páratlan szám a 95. akkor is jubileumi évforduló!!!!! vagy ezt te nem tanultad?”
 • 2. janika 2010. szeptember 10. 07:07
  „Nohát van ahol a 95 is kerek szám? Vagy lehet, hogy nem élik meg a százat ezért siettek a bulival?”
 • 1. Losba 2010. szeptember 10. 02:43
  „gratulálok, sok sikert a munkájukhoz...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos gázolás: már van gyanúsított

Alig két hete Mosonmagyaróváron gázoltak halálra, s hagytak cserben egy férfit. A balesetet okozó autó egy 25 éves halászi férfié. Tovább olvasom