Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 24°C Még több cikk.

95 éve él Darnózselin

A ma is jó egészségnek örvendő Kati néni 1919 óta él Darnózselin. Születésnapja alkalmából a polgármester és a képviselők, sőt, Orbán Viktor is felköszöntötte.
95 évvel ezelőtt, 1919. november 24-dikén látta meg a napvilágot Soós Béláné, született Tóth Katalin az akkori Mosondarnó -ma már Darnózseli- főutcáján, egy nádfedeles házban.

A ma is jó egészségnek örvendő Kati néni, hét testvérével együtt nevelkedett, gyerekkorától kezdve a földeken dolgozott, ha kellett répát egyelt, ha kellett kukoricát kapált, máig meglévő szeretettel a föld iránt.

 
Fotó: Talpas Balázs
Fotó: Talpas Balázs

Közeli rokonsága is a faluban él, vagy a szomszédos településeken. A bensőséges ünnepségen hat unokája és tíz dédunokája is felköszöntötte, a legidősebb dédunoka 26, míg a legfiatalabb 2 és fél éves. Bár 14 éve özvegy, a népes család, mely rendszeresen körbe veszi, élteti jó kedvét.

Bár a szeme már nem a régi, de szívesen nézi a televízió műsorait és ha akad partnere, akkor hódol kártyaszenvedélyének, de bárkivel leül "malmozni" is. Szívesen mesél eddigi életéről, még elevenen él benne a közel- és a régmúlt is.

Szereti a forró fekete kávét és a napi egy pohár vörös borát sem szándékozik kihagyni.

Fotó: Talpas Balázs
Fotó: Talpas Balázs

Elmondta, hogy a lábai már nem nagyon akarják elbírni, de amikor a helyi polgármester Fazekas Zoltán és Takács Julianna háziorvos önkormányzati képviselő érkeztek a köszöntésére, még fiatalosan ugrott fel a kanapéról.

A virágcsokor és az ajándék kosár mellé megkapta Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával hitelesített oklevelet is, e neves születésnap alkalmából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres nyílt és egészségnap Mosonmagyaróváron

Tovább olvasom