Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

92 milliójuk maradt meg

Jánossomorja - 2008 eredményes év volt az önkormányzat számára, ezt bizonyítja a kisváros vagyoni helyzete, ugyanis a tavalyi évre 92 millió forintos pénzmaradvánnyal számolnak – tudhattuk meg többek között a legutóbbi testületi ülésen.


A polgármesteri hivatal felújítása miatt a művelődési házban tartotta soros ülését Jánossomorja képviselő-testülete. A találkozón először az Anubisz Temetkezési kft. éves beszámolóját tárgyalták meg. 2008-ban a kisvárosban 78 elhunytat temettek el, 120 sírhelyet értékesítettek. Buch Sándorné ügyvezető a kérdésekre válaszolva elmondta: a jánossomorjai temetőkben akár előre is megvásárolhatók a sírhelyek és kialakíthatók a kripták. A temetkezési vállalat vezetője felhívta a figyelmet, hogy az önkormányzatnak a közeljövőben nyilvános illemhelyeket kell kialakítania mindhárom temetőben.

Az urnafal létrehozása ugyancsak az önkormányzat feladata, de ezt a jelenlegi gazdasági helyzetre hivatkozva nem mostanra tervezik. A pusztasomorjai ravatalozó után idén a szentjánosi ravatalozót újítaná fel a város. Szóba került az elhanyagolt német sírok sorsa is: bizottságot hoznak létre a Német Kisebbségi önkormányzattal a még menthető síremlékeket megóvására.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy jól gazdálkodtak pénzükkel a jánossomorjai városvezetők, mint hogy – nagyobb városokat is megszégyenítendő - 92 millió forintos pénzmaradvánnyal számolhatnak. – A pénzmaradvány, a minimális hitelállomány, a város vagyoni helyzete bizonyítéka annak, hogy 2008 sikeres, eredményes év volt az önkormányzat számára – fogalmazott Drobnits Tamás képviselő.
Az ülésen többek közt szavaztak arról, hogy az intézményhálózatot a korábbiakhoz hasonlóan működtetik, elfogadták a bölcsőde belsőellenőrzési beszámolóját, a szociális igazgatásról és szociális ellátások helyi szabályairól szóló rendelet módosítását.

Módosították az ivóvízért és csatornamű hasznosításáért fizetendő díjakról szóló rendeletet, ugyanis a korábbi rendeletből kimaradtak, a vízmérőórával nem rendelkezőknél a figyelembe veendő átalánymennyiségek, az alapdíjaknál a fogyasztói csoportonként megállapított összeg és a locsolási kedvezményre vonatkozó új feltételek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorrendet kaptak a regionális turisztikai milliárdok

A fertőrákosi Barlangszínház-kőfejtő az első, a mosonmagyaróvári Futura turisztikai hasznosítása a… Tovább olvasom