Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

90 évest köszöntöttek Jánossomorján

A közelmúltban Angi Pál jánossomorjai lakost 90. születésnapja alkalmából kereste fel és köszöntötte Lőrincz György alpolgármester.
Pali bácsi 1923. január 26-án született Kisbábonyban (ma Halmeu, Románia). Asztalosnak tanult és nyugdíjazásáig bútorasztalosként dolgozott Szatmárnémetiben.

A II. világháborúban leventeként vett részt és Németország területén került amerikai hadifogságba. A háború után hazatért szülőfalujába és megnősült, házasságukból egy lányuk és fiúk született.

Pali bácsi 1991 óra él Jánossomorján.
Pali bácsi 1991 óra él Jánossomorján.

Ők ma mindketten Németországban élnek. Pali bácsi feleségével 1990-ben települt át Magyarországra, először Mosonmagyaróváron éltek albérletben, majd 1991-ben vásároltak házat Jánossomorján.

Felesége 2001-ben bekövetkezett halála óta Pali bácsi egyedül él itt. Annak ellenére, hogy az egészsége már nem a régi, a szomszédok segítségével még szépen el tudja látni magát, sőt, a kertet is megműveli.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Természetfilm a vad Szigetközről - trailer

Vad Szigetköz - A szárazföldi delta címen forgat filmet Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika, amit a Magyar Televízióban vetítenek majd várhatóan ez év végén. Tovább olvasom