Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

8 millióból gyérítik a szúnyogokat

Az Alsó- és Felső-Szigetközből harminc településen gyérítik csütörtöktől a vérszívókat.

Az egyszeri permetezés 7,8 millió forintba kerül, ennek harminc százalékát a Magyar Turizmus Zrt. támogatja.

Kevesebb a szúnyog, mint tavaly ugyanebben az időszakban, rossz hír viszont, hogy számuk egyre nő. Botos Gábor, a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezet-vezetője szerint a permetezést végző gép csütörtökön száll fel Dunaszigeten, és szombatra harminc szigetközi településen végzi el a gyérítés. Amint arról június 10-i számunkban írtunk, a szúnyoggyérítést végző céggel és szakértővel múlt héten írták alá a szigetköziek a szerződést. A pályázatra egy cég jelentkezett, a vállalkozás hektáronként nettó 950 forintért gyérít.

– Az egyszeri gyérítés a mintegy 6300 hektárnyi területen 7,8 millió forintba kerül, ennek harminc százalékát a Magyar Turizmus Zrt. finanszírozza. Az idei évre támogatásként kapott 5 millió forint egyébként gyérítésre elegendő – magyarázza Botos Gábor. Az említett támogatáson harminc szigetközi település osztozik, a többi mosonmagyaróvári kistérségi település saját forrásból végzi el a feladatot.

Tehát ha az időjárás engedi, csütörtöktől szombatig reggel 8 és 11, valamint délután 4 és este 8 óra között Dunaszigetről száll fel a permetezést végző légi jármű. Szeles, esős idő esetén június 21–23-ra tolódik a gyérítés.

A munkaszervezet-vezető hangsúlyozta: a második gyérítés időpontjáról várhatóan a június 24-i kistérségi ülésen döntenek. Mivel egy irtás 7–8 napig hatékony, így elképzelhető, hogy július elejére már kérhetik a második ütemet.

Ha a takarékoskodás mellett döntenek a települések, akkor Botos Gábor szerint az augusztus 20-i ünnepségek körüli időszakra várható még permetezés.

Olvasóink írták

 • 6. enzso 2010. június 17. 22:26
  „Ne sírjon senkinek a szája nálunk Csorna környékén egyátalán nem gyérítenek maximum ha ránk száll az a ....
  akkor ha tudjuk lecsapjuk!:S”
 • 5. mérpontén 2010. június 17. 15:53
  „Hát Janika te se futsz százon az bizti!Talán azért kell gyéríteni mert kisgyerekek is vannak a szigetközben ,akiket sajnos nem lehet az udvarra kivinni a vérszívok ellen.Persze mindenhol kellene írtani,de ehhez mindenhol megvan az a személy akinek az a dolga hogy ezt elintézze.”
 • 4. ejmiakő 2010. június 17. 08:51
  „"Munkla" hiányában "szuinyogokat" kerget valaki a" Dudán"? Ejnye janika, nem javulsz. A politikus az megy.”
 • 3. meir 2010. június 17. 08:01
  „-no es az mit jelent hogy "gyeritik"??
  minden.....hanyadikat?? es ki allapitotta meg hogy honnet szamit az a "hanyadik"??Vajh,ki volt ez a langesz??
  Ja!! -es csak ugy Snassz Irtani?? azt mi okbol Tilos??”
 • 2. Bogika 2010. június 16. 20:44
  „Mindenhol kellene irtani! Nem csak este van rengeteg,de nappal is majd meg esznek! Lehet nem kellene kimozdulni a lakásból?”
 • 1. janika 2010. június 16. 19:42
  „Ja, gyéritik a szunyogokat, mert a munklanélküliek keverik a vizet a Mosoni- Dudán. A rábaközben meg minek gyérítenék ott csak dolgos gazdák nézik a szuinyoginváziót és szívják a vérüket a politikusokkal együtt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordszámú nevező a Volutára

Mosonmagyaróvár - A Leitha–Lajta kajak-kenu túrával indul csütörtökön az idei Voluta… Tovább olvasom