Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

„A tűzoltóság továbbra is az itt élők biztonságát szolgálja

Visszakerült a mosonmagyaróvári tűzoltólaktanyába a tavaly év végén javításra elvitt gépjárműfecskendő. Az autó felújítására korábban még az önkormányzattal közösen pályázott a tűzoltóság.
Önkormányzatiból állami fenntartásúvá váltak az év elejétől a tűzoltóságok, illetve már katasztrófavédelmi kirendeltségek. Ám ez csak fenntartóváltást jelent, ígérik az érintettek.

A gépjárműfecskendő 30 milliós felújítására az önkormányzattal pályázott a tűzoltóság – mondta Szilágyi János parancsnok.
A gépjárműfecskendő 30 milliós felújítására az önkormányzattal pályázott a tűzoltóság – mondta Szilágyi János parancsnok.

 A tűzoltók továbbra is ugyanúgy végzik a feladatukat, segítenek a bajbajutottaknak és az önkormányzattól sem szakadtak el teljesen. Ezt bizonyítja például a mosonmagyaróvári képviselő-testület legutóbbi ülésén született megállapodás, miszerint a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség továbbra is beszámol az éves munkájáról az önkormányzatnak. Ugyancsak az együttműködés keretében, a város segítségével újíttatott fel a tűzoltóság egy járművet is.

– A tűzoltóság állami fenntartásba került, ám továbbra is az itt élők biztonságát szolgálja – hangsúlyozza Szilágyi János városi parancsnok. Ennek bizonyítéka, hogy a napokban került vissza a mosonmagyar-
óvári laktanyába egy teljesen felújított gépjárműfecskendő. A mintegy 30 millió forintos rekonstrukcióra még 2010-ben pályázott a tűzoltóság az önkormányzattal közösen. Ennek keretében két gépjárműfecskendőt újítanak fel teljesen, s a pályázat részeként esett át teljes rekonstrukción az egyik, több mint tízéves Mercedes. A járművet tavaly novemberben vitték el a javításra, amelynek idejére a tartalék eszközt használták a tűzoltók. Az elmúlt hónapok alatt a motor kivételével a gépjárműfecskendő szinte minden részét teljesen felújították. Az autó most került vissza, a napokban „felmálházzák", majd ismét Mosonmagyaróvár és környéke biztonságát szolgálja.

A parancsnok kiemelte: a katasztrófavédelmi igazgatóság továbbra is fontosnak tartja, hogy a korábban az önkormányzattal közösen indított programokat folytassa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A levéli GYÖK látta vendégül az államtitkár-helyettest

A feladat egy szekciómunka játékos része volt, melyet a Települési Gyermek- és Ifjúsági… Tovább olvasom