Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

5D-vetítések a Futurában

Napokon belül indulhatnak az 5D-vetítések a mosonmagyaróvári Futurában, ahová olyan további fejlesztésekkel csalogatnák be (újra) az érdeklődőket, mint a népszerű Pániklabor, a most készülő hátizsákos nyomozós játék vagy a kicsiknek tervezett játszóház.
A tervezett bevételek teljesültek – tudjuk meg Horváthné Pákozdi Emesétől, a mosonmagyaróvári Futura üzemeltetési vezetőjétől, aki szerint ehhez hozzájárultak a tavalyi fejlesztések. Ezek bemutatására és az idei újdonságok összegzésére kértük az élményközpont vezetőjét.

– Időszaki kiállításokkal, számos fejlesztéssel és programokkal vártuk tavaly azokat a látogatókat is, akik korábban már megismerték a Futurában található játékokat. Így bővült a kínálat egy meteorológiával foglalkozó installációval, három zenepulttal. A monocikli helyére egy új bátorságpróbát állítottunk fel: egy függőhídon mehetnek át a vállalkozó szelleműek. Tavaly adtuk át a Pániklabort, mely szintén nagy népszerűségnek örvend. Már többen érdeklődtek, mikor cseréljük itt a pályát? Ez idén a második félévben várható.

Néhány időszaki tárlatnak is helyet adtunk: így a Herman Ottó-vándorkiállításnak, egy rovarokkal foglalkozót is láthattak az érdeklődők és óriási siker övezte a Bogyó és Babóca programunkat, mellyel a legkisebb korosztályt is becsalogattuk az intézményünkbe. Egy saját kiállítási anyagot is összeállítottunk: Függvények és felületek címmel egy matematikai tárlatot mutattunk be, melyet akár további helyszínekre is elszállítanánk. Most éppen Dunaszigeten tekinthető meg, de a közeljövőben Tatabányára visszük – sorolta Horváthné Pákozdi Emese.

Horváthné Pákozdi Emese az új bátorságpróbát mutatja a Futurában.
Horváthné Pákozdi Emese az új bátorságpróbát mutatja a Futurában.

Tavaly több olyan rendezvényt is elindítottak, melyeket a nagy siker miatt idén is megszerveznek, így például legközelebb a II. Futura Sakk Karnevált február 7-én. Ugyanakkor hamarosan meghirdetik a „Kedvenc kísérletem" vetélkedőt is 7–12. osztályosoknak. Nem maradhat el az őselemek vetélkedője sem, és csatlakoznak a Kutatók Éjszakája programsorozathoz is (a további rendezvényekre még visszatérünk lapunkban).

– Napokon belül indulhatnak az ötdimenziós vetítések. Az érdeklődők tizenöt rövid alkotás közül választhatnak az egyszerű élményfilmtől a horrorig. Készül továbbá a hátizsákos nyomozós játékunk iskolás csoportoknak, családoknak. Egy nagyobb fejlesztés lenne – melyhez támogatókat keresünk – a kicsik sarkának játszóházzá való átalakítása, csúszdával, mászókával, libikókával – összegezte a terveket az üzemeltetési vezető.

Programcsomagok


A Futura munkatársai összeállították osztályok számára Mosonmagyaróvár turisztikai látnivalóit egy prospektusban. Az élményközpont (itt több csomag közül válogathatnak az ide látogató
diákok) mellett a Hansági Múzeum, Szigetközi Kalandpark nyújtotta lehetőségre is felhívják a figyelmet, továbbá kalandtúrára invitálnak, de két keréken, kisvonattal, evezve, sétahajóval is felfedezhetjük a várost és környékét. Hasonló összeállítással készülnek hamarosan családok számára is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanoda: harminchét diákot készít fel az életre

Hátrányos helyzetű diákokat segítenek hétköznap délutánonként a tanulásban és a beilleszkedésben a január elején indult mosonmagyaróvári tanodában. Tovább olvasom