Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

40 millióval több adó

Márciusi testületi ülésük előtt a jánossomorjai képviselők a jánosi temető felújítását és a nemrég kialakított sírkertet tekintették meg.
Minapi találkozójukon módosították a 2013-as költségvetési rendeletet. Erre egyrészt azért volt szükség, mert a tervezetthez képest változott a pályázatokból befolyt összeg, másrészt módosult a város kasszájába érkező helyi adók mértéke is. Utóbbiból mintegy 40 millió forinttal többet fizettek be a tervezettnél. Ugyanakkor változást hozott a kisváros hivatalának, hogy tavalytól már Várbalog és Újrónafő is ide csatlakozott.
A testület több ingatlanügyet is tárgyalt, melyek a településrendezési terv módosítását követelik meg.

Jánossomorja idén 35 millió forintot szánt útfelújításra, az összeg egy nyertes önerőpályázat által további 12 millió forinttal egészül ki. Kurunczi Károly polgármester tájékoztatása szerint ebből új aszfaltréteget kap a Malom és a Halom- alja utca, és egy harmadikról áprilisi ülésükön döntenek. Továbbá a Szabadság utca vasúti átjáróig tartó szakaszán a vízelvezető rendszert újítják meg.

1,2 millió forintot szavazott meg a testület a próbaüzem alatt álló térfigyelő rendszer bővítésére, és infrareflektorok beszerzésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: hitelek helyett lehetőségek kellenek

A jobboldali erő az ifjúság, oktatás és lakhatás ügyét is zászlajára tűzte. Tovább olvasom