Kisalföld logö

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 8°C | 19°C Még több cikk.

38 tagú kábítószer-hálózatot lepleztek le

Mosonmagyaróvár - Harmincnyolc gyanúsítottja van annak a kábítószeres ügynek, amit nemrégiben zártak le a mosonmagyaróvári rendőrök. A terjesztők és a fogyasztók között egyaránt vannak fiatalkorúak is.
Egy évig tartó nyomozás eredményeként derítettek fel a mosonmagyaróvári rendőrök egy környékbeli kábítószer-terjesztő és -fogyasztó hálózatot, majd kábítószerrel való visszaélés miatt indítottak büntetőeljárást az elmúlt év augusztusában néhány fiatalember ellen. Az azóta tartó nyomozás, szakértői elemzés során az ügy lényegesen kiszélesedett. Öt településről összesen harmincnyolc gyanúsítottal adták át az ügyet a napokban az ügyészségnek vádemelési javaslattal.

Összesen tizenegy terjesztő – közülük ketten fiatalkorúak – és huszonhét fogyasztó – akik közül tízen fiatalkorúak – ellen folyt a büntetőeljárás. A fogyasztók közül időközben többen éltek a törvény adta elterelés lehetőségével. Az ügyben kábítószert ugyan nem foglaltak le, de számos tárgyi és egyéb bizonyítékot gyűjtöttek be a nyomozók, ami alátámasztja a vádemelési javaslatot. Bizonyítható volt, hogy a fiatalok közt több mint 1500 darab ecstasy tabletta és mintegy fél kilogramm mari-
huána cserélt gazdát. A dílerek szórakozóhelyeken, baráti, ismerősi körökben terjesztették az anyagot.

A szervezettséget jól bizonyítja, hogy a gyanúsítottak rejtekhelyeket alakítottak ki az „árucseréhez". Nem mindig közvetlen volt az átadás-átvétel, sokszor „postaládákban" helyezték el az anyagot a vevőnek. A terjesztők is tartották egymással a kapcsolatot, előfordult, hogy kisegítették egymást, ha valamelyikük kifogyott a készletből.

Méhes Ákos
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halakat ''gereblyéztek'' Ásványrárón

Ásványráró - Négy győri férfi bukott le a napokban Ásványrárónál. Az orvhalászok hármas horoggal… Tovább olvasom