Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

27 székre pályáznak Mosonmagyaróvár térségében

Ötvenkilencen szállnak ringbe a településvezetői pozícióért, Mosonmagyaróvár mellett Jánossomorján és Bezenyén is öten versengnek majd a polgármesteri pozícióért.
Kevésbé látszik népszerűnek 2014–2019 között a polgármesteri állás, mint négy éve. Ugyanis míg a Mosonmagyaróvár térségi huszonhét településen 2010-ben 69 jelölt indult, addig idén csak 59.

Négy éve hat település polgármesterjelöltje dőlhetett hátra nyugodtan, hiszen más nem pályázott rajta kívül. Most októberben viszont tíz jelölt tudhatja magát hasonlóan biztonságban. Szép Károly Károlyházán ugyanúgy egyedüliként várta négy éve és várja idén is a helyiek voksait, mint a mecséri polgármester, Csaplár Zoltán. Halászin Majthényi Tamásnak még 2010-ben akadt kihívója, idén viszont már nem. Hárman-hárman pályáztak a vezetői pozícióra Ásványrárón, Feketeerdőn, Máriakálnokon, Püskin, Várbalogon és Mosonudvaron. Tatainé Popp Rita, Novák András, dr. Tóásóné Gáspár Emma, Makai Jenő, Némethné Járdán Krisztina és Rinczki Lajos került ki négy éve győztesként, és minden valószínűség szerint – hiszen idén nincs ellenfelük – folytathatják a már elkezdett munkát.

Balsay Zsuzsanna
Balsay Zsuzsanna
Nyolc helyen a jelenlegi város- és faluvezetőnek egy-egy kihívója lesz október 12-én. Dunaremetén Marovics Géza és Lipóton Tóth József Péter még négy éve egyedüliként indult, most mindkettőjüknek lesz vetélytársa. Dunakilitin Szokoli Sándornak, Újrónafőn Kertész Attilának, Lébényben Kovács Gábornak, Mosonszolnokon Török Sándornak újból egy ellenfele lesz, ahogy előzőleg (akkor nekik szavaztak bizalmat a helyiek). Mosonszentmiklóson Bedő Csaba polgármesteri székéért idén a mostani elöljáró mellett már csak egy jelölt indul (négy éve három is volt). Kimlén azonban a mostani faluvezető, Balsay Zsuzsanna csak képviselőjelöltként méreti meg magát, polgármesterként nem. Az ő posztját ketten is ellátnák.

Papp Zoltán
Papp Zoltán
Levélen a jelenlegi polgármester, Papp Zoltán szintén csak képviselőjelöltként indul a szavazáson (helyére hárman jelentkeznek). További két jelölttel méri össze erejét Fazekas Zoltán Darnózselin, Szőke László Hegyeshalomban, Kiss Vince Rajkán. Az utóbbin egyébként indul a még korábbi ciklusban polgármesterként tevékenykedő Bazsó Lajos. Héderváron Juhász József három vetélytárssal néz szembe, négy éve négyen voltak.

Kurunczi Károly
Kurunczi Károly
A legnépszerűbb pozíció a mosonmagyaróvári, jánossomorjai (ezekre bővebben is kitérünk majd) és bezenyei polgármesteri szék. Mindhárom településen öt-öt jelölt küzd majd kegyeinkért. Jánossomorján négy éve Kurunczi Károly, jelenleg regnáló városvezető még egyedüliként jelentkezett, most viszont polgármesterként visszavonul. Viszont még beülne a képviselők közé. Bezenyén négy éve Kammerhofer Róbert az utolsó pillanatban maradt kihívó nélkül. Idén viszont további négy jelölttel szemben kell bizonyítania (köztük találjuk elődjét, Schmatovich Mátyást is). A térségünkben az egyedüli jelenlegi faluvezető, Ekker Károly Kisbodakról, aki sem polgármester-, sem képviselőjelöltként nem kívánja a több ciklusa óta tartó munkáját folytatni. Helyére ketten pályáznak.

Ekker Károly
Ekker Károly

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyelem! Forgalomkorlátozás Lébény határában

Vasúti pályamunkálatok miatt forgalomkorlátozás lesz a vasúti átjáróban. Tovább olvasom