Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 3°C | 8°C Még több cikk.

270 millióból újulnak meg intézményeik

Az idei költségvetésből 270 millió forintot fordít az önkormányzat beruházásokra. A nagyobb munkáik a művelődési ház, az iskola, az óvoda és az egészségügyi kombinát rendbetétele. Szinte az összes költséget önerőből állja a város.
Jánossomorja idei költségvetése 1 milliárd 209 millió forint. Ebből az eddigi legtöbbet, 270 millió forintot beruházásokra, felújításokra fordítanak.

Az egyik legnagyobb tétel ebből a helyi művelődési ház teljes hőszigetelése, külső renoválása és energetikai felújítása. Geotermikus hőenergiával és a napelem kombinációjával oldják itt meg a fűtést. Ehhez 66 millió forintot nyertek KEOP-támogatásként, amelyhez 18 millió forint önrészt tett hozzá az önkormányzat.

A művelődési ház belső tereit is felújítják idén, teljesen önerőből. Kicserélik a nagyterem padlózatát, a lambériás oldalburkolatot, és az előtér, valamint a bevezető folyosók aljzatait. Ennek költsége 9 millió forint.

Az iskola működtetése 110 millióba kerül, míg a bölcsőde költségvetése 32 millió forint. A körzeti általános iskola belső udvarán műfüves pályát építenek 15 millió forintból, továbbá az alsósok épületében 43 nyílászárót cserélnek ki és a közlekedőfolyosókat is felújítják, 14 millióból.

A Klafszky Katalin Tagiskola renoválása 22 millióba kerül. Ebből a külső felújítás mellett legalább két tanterem korszerűsítésére is jut pénz. A mosonszentjánosi és mosonszentpéteri tagóvodákban összesen 3 foglalkoztató termet modernizálnak, és a kerítést építik újjá.

– Minden intézményünkben van kisebb-nagyobb idei felújítási munka – fogalmazta meg dr. Kurunczi Károly polgármester. – Például az egészségügyi kombinát munkái 16 milliós kiadást jelentenek a város számára, a szigetelés, vakolás, fűtés teljes újjáépítése a cél.

A város a bel- és külterületi útjainak felújítására 35 millió forintot fordít ebben az évben. A köztemető rendbetételére 7,5 millió forint jutott, amibe a több mint 100 éves kerítés felújítása és az elkezdett járdaépítés folytatása fér bele. Bérlakásaik renoválására 6 millió forintot költenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis szlovén útlevéllel akart Ausztriába jutni

A rendőrök két nap alatt hét, Ausztriába tartó migránst állítottak elő. Egyikük utánzott szlovén… Tovább olvasom