Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

250 munkahely Mosonmagyaróváron

Mosonszolnok után Mosonmagyaróváron épít visszapillantó-gyárat az indiai SMR-csoport - jelentette be a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón a cég vezetője.

A másfél évtizede működő üzemet kinőtték, ezért vásároltak 30 ezer négyzetméternyi területet a Mowin ipari parkban. Ennek felén épül augusztustól jövő áprilisig a gyár, amely az első ütemben 250 embernek ad munkát, és évi hétmillió személyautó visszapillantó-tükröt gyárt.

Laks Vaaman Sehgal, az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. ügyvezetője az eseményen elmondta: 1975-ben alapított családi vállalkozás, a Samvhardana Motherson Group jelenleg 21 országban, 90 telephelyen mintegy 35 ezer embernek ad munkát, körülbelül évi kétmilliárd dolláros forgalmat könyvelve el.

Az MTI azon kérdését, hogy mekkora összeget fektettek a mosonmagyaróvári gyárba, arra hivatkozva hárította el, hogy anyacégüket Indiában jegyzik a tőzsdén.

Az indiai cégcsoport macedóniai és romániai, valamint Európán kívüli potenciális telephelyeket is megvizsgált, mielőtt a jó magyarországi tapasztalatok és a logisztikai előnyök miatt úgy döntött, hogy Mosonszolnoktól néhány kilométerre húzzák fel az újabb gyárat. Az új üzem az Audi-, Mercedes-, Mini-, Volkswagen- és Toyota-beszállító cégcsoport visszapillantó-gyártásának harmadát-negyedét adhatja majd.

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. sokéves 2010. június 18. 17:37
  „Milyen munka helyez most aza hir járja hogy aki vissza megy tápénzröl az smr be azt ki fagasák arról hogy mért volt tápénzen mért volt beteg meg forduljon bizalomal a fönökéhez itt bizalomal pfffffffffffff.röhögnöm kell sokéves”
 • 56. KAK-444 2010. június 18. 06:38
  „Kedves Dömi, te aztán jól tudod, hiszen ott voltál mikor barátok lettek...
  Egyébként hozzánemértesedről teszel tudomást, mivel nem Suzuki úr volt itt.
  Egyébként meg, ha csak fele annyi, ahogy te fogalmazol CIMBId lenne, mint neki, akkor nem ide irogatnál. Cimbi.

  Kedves Invektus, miért akarsz találkozni a fórumozokkal? Nem mindegy neked, hogy kik ők és honnan írogatnak?
  A multis témához csak annyit szólnék, hogy a multik megjelenése nagyban megkönnyítette az emberek életét, és valóban sokkal olcsóbbak, mint más bolt, sőt meg merem kockáztatni, hogy még a mosoni piacosoknál is.
  Én sok gazdát láttam már életemben, de szinte mindegyik milliómos volt, vagy most is az. Azért ne felejtsük el, hogy rengeteg pénzt kapnak a fejlesztésekre, ill. támogatásként, amit ugye "csak" papíron kell visszaigazolni, hogy hová lett költve... szóval...
  Persze te olyan tökéletes vagy, hogy a főnöknek megmondod a frankót a szemébe, ugye? És meg lett/lesz az eredménye, még egy munkanélkülivel több... fő a kompromisszum, félre nem érts nem azt mondom, hogy vamzernek kell lenni, de azért azt te is beláthatod, hogy nem mondhatsz meg nyiltan dolgokat a fönök szemébe.
  A felügyeleti és közgyógy ellátásban lévő szerveket NE keverjük azok közé akik szombaton és vasárnap is dolgoznak, hiszen ők ezt vállalták. Ez olyan mintha annak, aki földmunkára megy, problémája lenne, hogy nem íróasztalnál dologzik. Mindenki eldöntheti, hogy szeretne, az adott feltételekkel dolgozni, vagy sem.

  Arról, meg hogy most mi folyik a mosonszolnoki gyárban, nos, igen, valóban vannak változások, de az ott dolgozó több mint 600 ember bizonyítja, azt, hogy mégiscsak meg lehet szokni a munkát, és érdemes dolgozni. A semmitevéssel, csak semmit lehet elérni.

  Kedves Trucker1972, ezt írtad:
  "Nekem olyan munkahelyem van meg még ezer embernek akik nem tudnák 2o órán át csinálni mert a 9. órában elfáradok mert mi dolgozunk te kis szuper man te"
  De remélem NEM sofőr vagy, mert akkor, hogy a francba vezetsz már napi 20órát? Aztán meg benne leszel a híradóban, hogy elaludt a sofőr...
  Egyébként meg lehet, hogy most nem tudnám csinálni, de nehogy azt mond, hogy amikor te odakerültél azonnal tudtad csinálni? Lehetségesnek tartom, hogy én is beletanulnék, megfelelő idő alatt... szóval ne vagdalózz ilyen szöveggel, hogy nem tudná más csinálni a munkádat, hiszen nincs nélkülözhetetlen ember...

  Hoopá2nek:
  Nagyon remélem, hogy nem lesz igazad, a széliránnyal kapcsolatban, és bízom benne, hogy meg voltak a megfelelő viszgálatok ezügyben, és nem pedig csak a kenőpénz ment... egyébként nagyon szomrú lenne a dolog, ha valóban igaz lesz...”
 • 55. dörmi 2010. június 15. 19:01
  „No,majd most beszáll a buliba Suzuki úr is.Régi cimbik a Segallal.”
 • 54. invektus 2010. június 14. 22:15
  „:) ez igy van a nuszály valoban nagy ur:(
  csak a butikos rá rakhatta a termékére a pluszt de a multi nem rakja rá a pluszt
  Ő a sok kicsi sokramegy cimü elvet részesiti elönyben

  mig a butikos ha nem is a saját butikja kb 100 000 Ft ot fizetett mováron havonta
  bérleti dilyat :):)

  a multi meg megteheti azt hogy a beszálitok a Ő rabszolgái .............................................:P”
 • 53. sicc 2010. június 13. 21:11
  „Sajnos amíg nem volt multi pl.egy bébi kisbodyt drágábban kaptam meg a magyar boltban 10 évvel ezelött(!!), amikor a fiam született,mint most a multinál, a másik gyerekemnek!
  Vajon akkor mennyi hasznot tehetett rá 10 éve a magyar butikos,bababoltos? Mert máshol nem lehetett vásárolni!
  Most választhatok,hová megyek: a bababoltoshoz vagy a multihoz!
  A muszáj nagy ÚR!”
 • 52. Lone_wolf.. 2010. június 13. 18:13
  „smr...pff hánynom kell.”
 • 51. invektus 2010. június 13. 13:45
  „:)
  KIBASZOTT FORUM HUSZÁROK VAGYTOK DE VELEM MÉG PANCSIKA SE VOLT HAJLANDO TALÁLKOZNI

  ENNYIT ROLATOK
  .”
 • 50. invektus 2010. június 12. 20:26
  „HOLVAGYTOK
  ű?”
 • 49. RickCartman 2010. június 11. 20:48
  „csak röviden: a muszáj az új kormány alatt sem lett ly
  bocs, de helyesen írni nem tudó ember véleménye alapból nem érdekel.”
 • 48. invektus 2010. június 11. 12:30
  „Ezt még elfelejtettem UTÁLOM azt a tipusu embert aki a fönöke elött jopofizik meg ugy dolgozik hogy majdnem fellök ,amikor meg nincs a fönök elkezd méregetni agyalni áhhh cccc áhh hu melegvan
  ,, nyugalom lassan nem lóverseny ráérünk pihenyél .

  NA jön a fönök és egyböl elkezd kapkodni na de ez nem is anyira baj csak utánna meg bemauserol
  na ez A TROGER EMBER !!!

  VAN EGY KÖZMONDÁS HOGY "ugy állj a munkához hogy oda más is odaférjen "
  Ami nem azt jelenti hogy állj fére csipöre tett kézel és nem is azt hogy a kolegádat férelögd”
 • 47. invektus 2010. június 11. 12:15
  „Hali trógereket-utáló

  Hát az öszinte véleményem hogy én is arra szavazok hogy NEM kell multi ugyan is azok a termelök akik itt kedves hazánkba probálnak megélni egyszerüen a multik miatt nem tudják eladni a termékeiket mert annyira olcson nem érdemes nekik eladni :)
  Ha meg a multiknak termelnek ugyan is van ilyen is akkort meg a multi megszabja neki mit termeljen még akkor is ha az a gazda nem értene vele egyet
  És mi marad ilyenkor SEMI

  Itt még anyit szabadna megjegyeznem hogy a multi megteheti azt és meg is teszi hogy ÓKÉ RENDELEK TÖLED
  6 KAMION IDARED ALMÁT DE CSAK AKKOR FIZETEK HA ELFOGYOTT !!

  Vasárnapi vagy a hétvégi munka

  vannak olyan munkahelyek ahol igy is meg ugy is kell vasárnap dolgozni
  mentők,tűzoltok,rendőrség,közlekedés ,,

  De van aki szivessen be megy szombaton dolgozni és van aki meg muszálybol :(
  A vasárnapi munkavégzés meg attol függ ?!!?
  Ha például elötte való nap esik az eső és pont olyan munkát végzünk ami sürgös és azt mondja a főnőkőm hogy srácok ha holnap vasárnap nem esik nagyon akkort gyertek be PL ÉN SZIVESSEN BEMENNÉK
  !!!!!!!!! FÖLEG EGY OLYAN FÖNÖKHÖZ AKIRE SZÁMITHATOK MERT A TITKA AZ EGÉSZNEK HOGY FÖNÖK ÉS BEOSZTOTT KÖZÖTT KÖLCSÖNÖS BIZALOM LEGYEN MERT HA EZ NINCS ?!,,

  "MEG ETTE A FENE UGY AHOGY VAN ""

  :)”
 • 46. trógereket-utáló 2010. június 11. 09:45
  „Hello pancser...
  Soha nem vártam, hogy kedveljenek... Ez egyszerű üzlet még a munkaadó(vállalkozó)/alkalmazott között,
  több munka - több lóvé. MOST akinek lehetősége van rá és MEGBECSÜLI a munkát, dolgozik, -amennyit csak
  lehet. A munkamorálról annyit, hogy ha pénzzel dolgozik valaki, 10 esetben 8x gond van, ha szakemberekről,
  10-ből 3 a tróger.
  Nem zsánerem/stílusom sem a pénteken tv előtt söröző emberke, HA VAN MELÓ. Gondolod INGYEN várom el, ha plusz meló/idő van ? Én már többször kezdtem a nulláról, és akinek nem Gyurcsi-korszakos drága szülei tolták a segge alá a lakást+megélhetést, annak dolgozni kell és megbecsüli a plusz lóvét !
  KÖZBE-OKOSKODÓ-TUDÁLÉKOS okos-magyart meg látok ELEGET, de egyre kevesebb hál´ az égnek...
  Egy kis kajánság-hihi.... Mivel az öreg szoci-nyugdíjas, akiknek MI fizetjük a nyugdíját, -rájött, hogy Gyurcsi először a kolbászt, majd a Tesco-parizert lopta le a kenyérről, MOST MEG MÁR a vajat is lenyaldosta volna róla, végre eszbe kapott, ----lesz bőven lehetőség a vállalkozóknak. MÉG dolgozni is akarnak,
  -képzeld !!
  Apropóként... én laza főnök vagyok DE MUNKÁT KÖVETELEK (sok normális embertől NEM KELL, elég az "elvárás", de ezekből kevés van...) , ÉS FIZETEK ÉRTE !! PÉNZT -hogy érthetőbb legyek... NEM kollégának / üzlettársnak veszek fel melóst, hanem azért, hogy azt tegye, amit mondok Neki, AMI A DOLGA. Amúgy kíváncsi vagyok ki az a normális ember, aki nem akar plusz munkával + egy százast keresni, mutass már néhányat, DE NE komcsi-megalapozott gyerekekkel példálózz...”
 • 45. pancser 2010. június 10. 22:35
  „45! Nem dolgoznék neked az biztos. Azok közül való vagy akit finoman szólva nem kedvellek. Ne várd azt, hogy élnek halnak a dolgaidért. A fair az, hogy az emberek bérért dolgoznak, a szívüket, leküket ne kérd.”
 • 44. trógereket-utáló 2010. június 10. 21:34
  „Hali invektus... ki tudja, lehet, hogy találkozunk.
  Te mit szólsz, hogy NEM kell multi/egyéb ?? Ez pont akkora magyar baromság, hogy "vasárnap ne legyenek nyitva az üzletek.... Valamelyik ÖKÖR kitalálta, hogy nem jó a hétvégi plusz lóvé a dolgozónak, meg marha szar, hogy ha vasárnap végre ráér az ember, kényelmesen tud venni mindent ... Buta ez a nép, (tiszt. a nagy kivételnek) úgy ahogy van, megérdemli, hogy az Eu. kutyái lettünk.
  Az ex.főnököd meg kezdhette volna, hogy - fiúk, + 1x10 E. bejöttök ?
  A "kizsákmányoló vállalkozókról" .... 20 évesen 9 alkalmazottal úgy kezdtem, hogy "fiúk-lányok" ennyi a lóvé + minden extra a tietek, DE munkát várok.... 3 hónap múlva....... a tróger anyátok, (( ez 7(!!) dolgozóra vonatkozott...) lehet másképp is...

  - és T.buxa.... egyértelmű, hogy a csajok kimennek, ha lehet. VISZONT a melósnak a VÉRÉBEN van, hogy akkor is megpróbálnak hülyének nézni, ha Fair vagy velük, -még a fizetést is beleértve... ITT valóban a "kisujjad nyújtod.... " probléma van, csak azon vigyorgok, ha valamelyik tróger kijut, majdnem "annyira"
  jön ki, mintha itthon dolgozna, ott meg beledöglik, -kutyaként kezelve. ÉS EZT NEM az Ausztriában dolgozók többségére értem !”
 • 43. invektus 2010. június 10. 20:06
  „37 VAN NÁLAD FELVÉTEL??”
 • 42. invektus 2010. június 10. 20:03
  „33 ÉN AKAROK DOLGOZNI !!!!!!!!!!!!
  DE ,,,,,,,, NEM EGY KÉT NAP KÖMÜVES MELLETT
  HANEM 8 ÓRÁT HIVATALOSSAN

  ANNAK AKINEK VAN BENYALT MUNKAHELYE AZ MOST KÖNNYEN POFÁZIK

  ENGEM AZÉRT RUGTAK KI MERT AZTMONDTAM DÉLUTÁNOS HÉTEN A <moderálva> FŐNŐKŐMNEK HOGY NEM MEGYEK BE MÁSNAP REGGEL HATRA 0:6 RA
  MERT AHOZ NEKEM JÓGYORSAN SOKAT KELL ALUDNOM
  23:00 KOR
  ÉRTEM HAZA 00:00 ÓRAKKOR MEG ÁGYBA
  ÉS MÉG KELJEK FEL MERT IGY SZÓL A FÁMA

  ÉN HIVE VAGYOK A 3*8 NAK
  ÉS NEM 16 ÓRA NAK”
 • 41. invektus 2010. június 10. 19:55
  „pancser ez igy igaz

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 40. pancser 2010. június 10. 18:14
  „Általában egy vállalkozó azért vállalkozó, mert pénzt akar keresni. Ha teheti a 7.-k bőrt is lehúzná az alkalmazottakról. Az alkalmazott törekvése legyen az, hogy ezt ne hagyja. Ami igaz az igaz, a magyar vállakozók még a vadkapitalizmusnál tartanak, tisztelet a kivételnek a multik magyar főnökeivel együtt. A magyarítás olyan jól sikerül, hogy nem is hiszed, hogy ugyanaz a vállalat mint német, amerikai földön. India? Nos nem szeretnék indiai módon dolgozni, fizetésért meg pláne nem. Az is mond valamit, mi csak az indiainak kellünk!”
 • 39. mobile 2010. június 10. 16:45
  „Üdv! Mindenkinek igaza van valamiben. Évak óta az Smr-nél (volt Sapu, Visiocorp) dolgozom. Ilyen fejetlenséget, mint ami most van még soha nem tapasztaltam, de ezért nem elsősorban az indiaiak a hibásak. A magyar főnökök jól tudnak hazudni és dolgokat eltusolni, nehogy a nagy főnökhöz jusson bármi infó. A "takarítás" már elkezdődött, de még sok főnök féle van, akinek fogalma sincs, hogyan lehet dolgokat megoldani, megszervezni, vagy csak egyszerűen egy visszapillantó tükröt összeszerelni. Mióta itt dolgozom még soha nem volt gyereknap - most volt, viszont (!) minden éven volt hűségpénz - most nem! Nekünk a válságra hivatkoznak, a gyárba látogató gyerekeknek meg dicsekszenek, hogy minket nem érintett a válság. Igaz végig túlóráztuk a válságot. A szakszervezet most alakul, csak itt-ott falba ütközik. Nem akarnak rosszat, sem sztrájkot, csak amit a törvény előír, azt tartsák be a kedves munkadóink. És örülök, hogy van munkahelyem! Szép napot mindenkinek!”
 • 38. buxa 2010. június 10. 13:14
  „"ugyanannyiért MEGTANUL dolgozni Ausztriában"
  Ez hülyeség. Kérdezz meg egy takarítónőt itthon és osztrákban, hogy ki mennyit keres!Az igaz, hogy a svábok megtanítanak dolgozni.Viszont lopni csak az itthoni melósnak kell, a kinti nincs rászorulva.”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ötödik helyre költözik a nevelési tanácsadó Mosonmagyaróváron

Ötödik, várhatóan végleges ˝otthonába˝ költözik nyáron a nevelési tanácsadó. A Városi Kollégium… Tovább olvasom