Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

205 millióból újul meg az iskola Jánossomorján

Több mint 205 millió forintot kapott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Jánossomorja az általános iskola központi épületeinek korszerűsítésére.
Már biztosan megújul a Jánossomorjai Körzeti Általános Iskola, melynek energetikai korszerűsítésére pályázott az önkormányzat. Az alsó és a felső tagozat oktatása is külön épületben zajlik, s mindkettőre rá is fér a felújítás – mondta Lőrincz György polgármester.

Utóbbi külső homlokzati szigetelése, valamint a napelemes rendszer kialakítása az elmúlt években már megtörtént. Az épületrészek teljes rendbetételére azonban most kerülhet sor, miután a TOP-os pályázatnak köszönhetően több mint 205 millió forintot fordíthatnak erre. Ez tartalmazza többek között az épületek gépészeti rendszerének korszerűsítését, kazán-, radiátorcseréket és az úgynevezett soft költségeket is.
 
Az omladozó épület őszre megszépülhet.
Az omladozó épület őszre megszépülhet.

A sportcsarnok tetejére napkollektoros rendszert építenek ki. Valamint az alsós épületrész külső szigetelést kap, megőrizve annak eredeti arculatát. Jelenleg a tervek véglegesítése és engedélyeztetése zajlik. A közbeszerzési kiírást várhatóan június második felében teszik közzé, ennek eredménye pedig július végére várható.

Ezt követően augusztus elején a belső munkálatokat már el is kezdik, hogy a tanévkezdésre már csak olyan feladatok maradjanak, amelyek nem zavarják az oktatást. 

A felújítást a tervek szerint október 31-ig be is fejezik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétszázan eveznek a fesztiválon Kimlén

Hétszáz evezős, ötvenegy hajóegység száll vízre holnap Kimlén a sárkányhajó-fesztiválon, melyről… Tovább olvasom