Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

1848-ról vetélkedtek Mosonmagyaróváron

A Hunyadi Mátyás Diákmozgalomért Alapítvány a napokban szervezte meg a ’48-as kaszinó történelmi vetélkedőt és városismereti sétát.
 
A felhívásra helyi középiskolák diákjai (12 csapat), helyi általános iskolások (17 csapat), Mosonmagyaróvári járásbeli iskolák (9 csapat) jelentkeztek. Az előzetes feladat a centenáriumi ’48-as emlékműről készített rövid ismertető volt.

A felvételen a versenyzők egy csoportja látható.
A felvételen a versenyzők egy csoportja látható.


A vetélkedő eredménye: középiskolások között első helyezést ért el a Hunyadi Mátyás Szakközépiskola és Szakiskola  csapata (Farkas
Laura, Makai Erika, Takács Ramóna). Az általános iskolások között az Ujhelyi csapata (Kállai Csenge, Kovács Antónia, Palenik Vendel) győzött.

A járás csapatai között első helyezést ért el a rajkai Békefi Ernő Általános Iskola (Fischer Daniella, Serfőző Réka, Tóth Máté). Rendkívül szoros lett a verseny végeredménye, és a játék során remek hangulatban játszott 114 diák és 25 segítő diák.  Új feladat volt a zenék felismerése játék, melyben az 1848. március 15-én játszott népdalokat és indulókat kellett felismerniük a diákoknak.
Csapatban.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy vaddisznó az apa Mecséren! - fotók

Tíz kismalac született a tanyán: hat csíkos hátú lett, négy viszont csüngő hasú. Minderre van… Tovább olvasom