Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

17 éve lejárt műszaki, felhajtott rendszám - razzia Mosonmagyaróváron

A rendőrségi akció egyik rekordere az az autós, akinek az utánfutóján már 1993-ban lejárt a műszaki érvényesség.

Felhajtott rendszámmal és sisak nélkül motorozókat is fogtak a rendőrök a minap tartott razzián.

Tovább folytatódott a napokban a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közelmúltban indított – elsősorban a kétkerekű járművekre kiterjedő – ellenőrzés-sorozata. Ezúttal több motoros is ˝horogra akadt˝. Makó László őrnagy, a közlekedésrendészeti osztály vezetője elmondta: az akció során tizenhárom esetben tettek feljelentést. Négy jármű – köztük egy motorkerékpár – forgalmi engedélyét vonták be, mivel már nem volt érvényes a műszaki vizsgájuk. Ebben a rekordot talán az az autós tartja, aki a személyautójával olyan utánfutót húzott, aminek a műszaki érvényessége már 1993-ban lejárt. Egy motorost azért jelentettek fel a rendőrök, mert a rendszámtábláját felhajtotta, így téve olvashatatlanná azt. Két segédmotor és egy személyautó vezetőjével szemben azért intézkedtek, mert nem kötöttek járművükre kötelező felelősségbiztosítást.

Két rendkívül felelőtlen segédmotorost is ˝lekapcsoltak˝ az akció során. Mindketten bukósisak nélkül motoroztak, ráadásul a robogón, a kormány és az ülés között állva szállították alig hároméves kisgyermeküket, akik szintén nem viseltek sisakot.

A razzia során tizenkilenc közigazgatási eljárást indítottak a rendőrök: ebből hármat sisak nélküli motorozás miatt, tizennégyet a be nem kapcsolt biztonsági övért, valamint kettőt gyorshajtásért. Tizenegy sofőrnek pedig összesen 74 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki.

Olvasóink írták

 • 19. pidali 2010. április 27. 17:28
  „ja és mutasd meg hogy a rév utcába milyen tábla jelzi azt hogy biciklis hajthat be szembe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 18. pidali 2010. április 27. 17:26
  „lobbo71 amelyik irnyába kanyarodsz ki azegyirányú utcából arra a felére kell huzodni a keresztezödésnél!!!!!!!!! nemtudom miröl beszélsz????”
 • 17. janika 2010. április 27. 17:15
  „Az útonállás minden században jövödelmező üzlet volt és ma is az a politikának!”
 • 16. kisbodaki67 2010. április 27. 15:08
  „Tegyél még hozzá 40-et szocdem,de még igy is olcsobb mint itthon.”
 • 15. szocdem 2010. április 27. 14:49
  „14. Mankapunka 2010.04.27. 14:03

  Austriaban egy műszaki (autóra) 7 (hét) euro.
  Annak aki nem érti hogy miért: az államaparátus úgy hozza meg a törvényeket, hogy a büntikből meg az illetékekből busás haszna legyen. Enynit a minket szolgáló államról, aminek mind egyenként részesei vagyunk..”
 • 14. Mankapunka 2010. április 27. 14:03
  „Mekkor lehúzás,hogy egy utánfutóra is ugyanannyi a műszaki,mint egy autóra????

  Simán lehetne egy könnyű pótra 5 évre adni a műszakit.”
 • 13. Mankapunka 2010. április 27. 14:02
  „www

  Ezek az elektromos szekerek még többet is mennek,mint egy Babetta,és nagyon kiszoktam nevetni az öregeket,mikor látom,hogy a nagyanyót húzza a szekereés nem ül rajta.

  MAjd egyszer kötelező lesz ezekre is a bukó,de erre még várni kell.

  Én azrét adtam el a robogóm,mert 2012-től kötelező lesz rá a rendszám,mindennel együtt ,meg min. 10000 Ft felett lesz az Okmányiroda,én inkább passzoltam,mert annyit nem ért már az egész üzlet.
  Quadozni sem lehetett,és mostmár lehet,változnak az idők.”
 • 12. www0325 2010. április 27. 12:53
  „Most raziázhatnának a zebráknál is! De nem ám csak az autósokat, hanem azokat is, aki szinte merőlegesen megy át a zebrán, vagy a biciklis, amelyik átsuha leszállás nálkül!”
 • 11. Lobbo71 2010. április 27. 12:52
  „pidali, egyirányú utcában is érvényes a jobbratartás, semmi keresnivalód a bal oldalon. Biciklis meg csak ott mehet szembe, ahol tábla engedi, ilyen esetben neked is jelzi a tábla, hogy jöhet szemből biciklis.”
 • 10. Vallaloid 2010. április 27. 12:41
  „Pidali, amikor én vizsgáztam, akkor se kellett még bukósisak, de változnak az idők, több autó, erőssebb robogok, igaz csak 40-nel lehet menni vele(ha jól emlékszem, mert amióta van jogsim kocsira, nem robogozom), de az nem a maximuma, a szabályok értünk is vannak! Be kell öket tartani és nem lesz gond!
  Ja és a biciklisek évtizedek óta behajthatnak az egyirányú utcába AUSZTRIÁBA, ahol a tábla engedi!
  Bécs tele van egyirányú jobbkezes utcákkal, még se panaszkodnak, és nem ütnek el senkit! Én ösztönösen mind a két irányba elnézek az egyirányú utcáknál is, mert nem csak biciklis jöhet hanem rendőr, mentő, este tiz után kukásautó, ja és a sötétek, akik behajtanak forgalommal szembe, mert van ilyen!”
 • 9. pidali 2010. április 27. 11:13
  „Milyen érdekes,amikor én csináltam a jogsimat kismotorra nem kellett sisak. Az meg a másik , hogy a biciklis miért hajthat be az eggyirányu utcába forgalommal szembe? Ha balra kanyarodunk ki akkor az ut bal oldalára huzodunk,a biciklis meg pont oda kanyarodik be ha balról érkezik alig venni észre,ha meg elbaszom akkor ki a hibás?!!! Na ezt megint ki találhatta ki?? Az meg a másik halálom amikor az öregasszonyok valamelyik keresztezödésbe minden elöjel nélkül leugranak azt út közepén a bicikliröl. Ez az ország tiszta szégyen, soha nem fog elérni semmit!!!”
 • 8. www0325 2010. április 27. 08:46
  „Az elektromos donorok közt kellene rendet rakni. Komolyan ! Bácsikák, nénikék össze vissza szédölögnek vele, azt sem tudja merre jár! Ráadásul a gázba kapaszkodik, járda, úttest, parkoló egyre megy! Valamit kezdjenek velük, mert ez nem normális! Legalább valami alapvizsgát tegyenek le és vegyenek bukót is!”
 • 7. nagyjancsi 2010. április 27. 08:44
  „Nagyon jó, hogy ismét kiszűrtek egy pár olyat, aki nem tartotta be a szabályokat. Műszaki érvényesség, bukósisak hiánya. Sosem hallani azonban arról, hogy olyat kapcsoltak volna le, aki éppen 140 km/h-val egy keréken száguldott a Fő utcán. Akinek van vesztenivalója az meg sem áll a rendőrnek és nincs is mit elvenni tőle. Ők jelentik az igazi és közvetlen veszélyt a közlekedőkre, nem a lejárt műszaki és a robogós. A másik meg, hogy nem kellene már folyton úgy tekinteni a motorosokra mint egy "legális bűnbandára" - akik éppen csak megtűrtek a közlekedésben. "Több motoros is horogra akadt" - mintha direkt vadászni kéne rájuk. Motorkerékpárral száz éve közlekednek az egész világon. Sok a szabálytalankodó veszélyes barom igen, de akkor sem lehet a városban 10-20 idióta miatt 200-400 motorosra ugyanazt a lepedőt ráhúzni. Vagy írják le, hogy 10 nap alatt 150 motorost ellenőriztek, abból 18-nál találtak hiányosságokat, 6-nál súlyosakat. Ez így korrekt - szerintem.”
 • 6. hyundai 2010. április 27. 08:17
  „17 év alatt egyszer sem ellenőrizte senki az utánfutó papírjait? Szerintem ez lehetetlen, csak trehány volt az ellenőrzés...:) De azért tényleg durva a dolog!:)”
 • 5. Csipetke 2010. április 27. 07:57
  „Az elektromos kerékpárosok között is rendet tehetnének!
  Többen alig tudnak menni, de az e.kerékpárra ülve azt hiszik, hogy szárnyalhatnak ész nélkül!
  Mindenen keresztül, át a piroson és sorolhatnám ....!!!! A közlekedési szabályok helytelen használata illetve be nem tartása miatt veszélyeztetik a szabályosan közlekedőket!!! Kötelezzék őket vizsgára, akik ilyen bringával szeretnének közlekedni!”
 • 4. Atyus1 2010. április 27. 07:20
  „Ha rendesen megnézték volna akkor kiderül, hogy jogsi nem járt le mert nem is volt.
  Így maradt a réz.”
 • 3. igazmondó 2010. április 27. 07:18
  „Tegnap egy rendszám nélküli (még csak nem is felhajtott!!!) motoros lőtt ki mellőlem a Tihanyin.
  Kívánom neki, hogy a motoros csizmájában haljon meg valami kies pusztán.”
 • 2. LOLka 2010. április 26. 22:17
  „és mi volt az utánfurón, RÉZ ?”
 • 1. GD 2010. április 26. 21:23
  „Szerintem a 17 éve lejárt műszakis viszi a pálmát :))))”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vidám ovisuli a Haller-iskolában

A Haller-iskola a közelmúltban szórakoztató rendezvényen látta vendégül az ovisokat, akik a Vackor,… Tovább olvasom