Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

15 külföldi és egy embercsempész Hegyeshalomnál

A szír és pakisztáni férfiak okmányokkal nem rendelkeztek, a gépkocsi vezetője illegálisan akarta őket Ausztriába juttatni.

A lébényi autópálya alosztály járőrei figyeltek fel 2013. január 23-án délután az M1 autópályán egy Mercédesz Sprinterre. Hegyeshalomnál állították meg és ellenőrizték a 30 éves szerb vezetőt és 12 utasát.

A hat szír és hat pakisztáni férfi okmányokkal nem rendelkezett, a vizsgálat során kiderült, hogy őket a gépkocsi vezetője illegálisan akarta Ausztriába juttatni. A járművezető ellen embercsempészés gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A külföldiek az idegenrendészeti eljárás megkezdését követően menekültügyi kérelemmel éltek a hatóság felé.

Ugyanezen a napon, a mosonmagyaróvári határrendészek az osztrák rendőrökkel tartottak közös akcióban ellenőrizték a RailJet nemzetközi gyorsvonat utasait. A Budapest-Zürich között közlekedő szerelvényről egy 27 éves líbiai férfit szállítottak le, aki egy osztrák menekült igazolványt mutatott fel személyazonosságának igazolására.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság tiltott határátlépés kísérlete miatt indított vele szemben szabálysértési eljárást és a nemzetközi egyezmény alapján átadásra került az osztrák hatóságoknak.

Éjszaka, a Kálmán Imre nemzetközi gyorsvonat utasainak ellenőrzésekor három afgán fiatalt is leszállítottak a mosonmagyaróvári határrendészek, a hegyeshalmi vasútállomáson, akik sem jogszerű tartózkodásukat, sem személyazonosságukat igazolni nem tudták.

A vizsgálat adatai szerint mindhárman a fóti gyermekotthonból szöktek meg, ahova előállításukat követően visszaszállításra kerültek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tankolt és fizetés nélkül elhajtott az M1-esen - két kutast majdnem elütött

Az M1 autópálya Moson pihenőjének benzinkútján tankolt, majd fizetés nélkül távozott a külföldi rendszámú jármű vezetője. Tovább olvasom