Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

12 métert zuhant tetőszigetelés közben egy munkás Mosonmagyaróváron

Ugyan túlélte a balesetet, ám súlyosan megsérült az a negyvenkilenc éves férfi, aki munkavégzés közben lezuhant a mosonmagyaróvári egyetemi sportcsarnok tetejéről. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.
 
Lapunk információi szerint mintegy 12 méter magasból zuhant a betonburkolatra a Mogaac-sportcsarnok tetejéről az épület tetőszigetelését végző férfi hétfőn délelőtt.

 A negyvenkilenc éves sérültet súlyos, életveszélyes állapotban szállították a győri Petz-kórházba. Prof. Oláh Attila orvos igazgató érdeklődésünkre elmondta: az életmentő műtét során eltávolították a lépét, a férfi emellett vesezúzódást, medence- és arccsonttörést, koponyasérülést szenvedett. Mostanáig az intenzív osztályon kezelték, s mivel állapota stabilizálódott, a szubintenzív részlegre kerülhetett. Mindezzel együtt nincs túl a nehezén, hosszú lábadozás vár rá. 
Úgy tudjuk, több mint tíz méter magasból, a sportcsarnok tetején található nyílások egyikén keresztül zuhant   a betonra a férfi.
Úgy tudjuk, több mint tíz méter magasból, a sportcsarnok tetején található nyílások egyikén keresztül zuhant a betonra a férfi.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a Kisalföld érdeklődésére elmondta: hétfőn  a reggeli órákban a szakemberek a sportcsarnok tetején végeztek szigetelési munkálatokat. Eközben egy ott dolgozó férfi onnan leesett. A sérültet a mentőszolgálat munkatársai a győri kórházba szállították. Az eset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított nyomozás keretében vizsgálja. A nyomozás érdekeire hivatkozva bővebb tájékoztatást nem adtak az egyenruhások. 

Megkerestük a szigetelést végző győri cég ügyvezetőjét, aki a nyomozás lezárultáig nem kívánt lapunknak nyilatkozni. Az építkezés helyszínén is jártunk, ám az ott dolgozók sem tudtak információval szolgálni az esetről. 
A másik két eset

Az idei évben már két, halálos kimenetelű üzemi baleset történt a városban. A január 2-án, a Rettig Hungary Kft.-nél történt halálesettel kapcsolatos nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság május végén megszüntette, mivel   nem bűncselekményről van szó. A március 4-én, a Pannon-Mag-Agrár Kft.-nél történt haláleset körülményeit továbbra is halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folytatott nyomozás során vizsgálja a megyei rendőr-főkapitányság.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

M1-es autópálya: az év végéig eltart az építkezés Mosonmagyaróvárnál

M1-es autópálya: az év végéig eltart az építkezés Mosonmagyaróvárnál
Augusztus végéig még biztosan számíthatunk forgalomkorlátozásokra is. Tovább olvasom