Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

12 külföldit tartóztattak fel Sopronnál és Hegyeshalomnál

A mosonmagyaróvári határrendészek az osztrák rendőrökkel tartottak közös ellenőrzést 2013. február 16-án. Délelőtt a Budapest-Bécs között közlekedő nemzetközi gyorsvonat utasai közül két, 25 és 18 éves algériai állampolgár humanitárius tartózkodási engedélyt mutatott fel személyazonosságának igazolására.

Kiderült, hogy mindketten a Debreceni Befogadó Állomás lakói. Onnan szöktek meg és Bécsbe tartottak. Sem a továbbutazáshoz szükséges úti okmánnyal, sem pedig vízummal nem rendelkeztek. Előállításukat és meghallgatásukat követően Debrecenbe kerültek visszairányításra. Ez a sikertelen kísérlet nem térítette el a két férfit az illegális határátlépéstől. Délután megint a nemzetközi gyorsvonaton próbálkoztak, ahonnan a mosonmagyaróvári határrendészek ismét leszállították őket. Tiltott határátlépés kísérlete miatt indult velük szemben szabálysértési eljárás.
Éjszaka az M1 autópályán, Hegyeshalom térségében állítottak meg a mosonmagyaróvári határrendészek egy VW Passat személygépkocsit. Iráni utasainak iratai nem voltak. Kiderült, hogy a két férfi, két nappal korábban már próbálkozott Magyarország területéről papírok nélkül Ausztriába jutni. A rendőrök akkor is feltartóztatták őket. Szabálysértési eljárást kezdeményeztek velük szemben tiltott határátlépés kísérlete miatt.


A soproni határrendészek öt külföldi állampolgárt vontak ellenőrzésre tegnap délelőtt a GYSEV pályaudvaron. Mindannyian Ausztriába tartottak.

Közülük három pakisztáni humanitárius tartózkodási engedéllyel rendelkezett, negyedik honfitársuk azonban semmilyen okmányt nem tudott felmutatni személyazonosságának igazolására. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a Debreceni Befogadó állomás lakói, onnan szöktek meg. Az ötödikként egy magát afgán állampolgárnak valló fiatalkorú ugyancsak nem tudta igazolni magát, ő a Fóti Gyermekotthonba került elhelyezésre. Tiltott határátlépés kísérlete miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett velük szemben a Soproni Rendőrkapitányság.

A GYSEV pályaudvaron még aznap éjszaka, a készenléti rendőrök is intézkedtek három pakisztáni férfival szemben. A külföldiek Szegeden kiállított humanitárius tartózkodási engedélyt adtak át a járőröknek. Érvényes okmányok nélkül tartottak Ausztriába. A kapitányságra történő előállításuk mellett ellenük tiltott határátlépés kísérlete miatt indult szabálysértési eljárás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schirilla átúszta a fagyos Mosoni-Dunát Halászinál - fotók

Az alig két fokos Mosoni-Dunát úszta át Schirilla György szombat délután Halászinál. Tovább olvasom