Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

10 milliós kintlévőség pótdíjakból

Mosonmagyaróvár - Bírósági úton hajtja be a rendezetlen parkolási pótdíjakat a mosonmagyar-
óvári Városüzemeltető és Fenntartó Kft. A társaságnak több mint 10 milliós kintlévősége van a be nem fizetett pótdíjakból.
Az elmúlt év végétől több ezer fizetési felszólítást postázott ki a mosonmagyaróvári Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft. azoknak, akik az elmúlt öt évben nem fizették be a jegy nélküli parkolásért kirótt pótdíjat. Akkor egy törvénymódosítás ugyanis lehetővé tette a parkolókat üzemeltető társaságoknak, hogy a Belügyminisztérium illetékes szervezetén keresztül hozzáférjenek a járművek tulajdonosainak adataihoz. A VÜF kizárólag azokban az esetekben küldött fizetési felszólítást, ahol fényképpel vagy videofelvétellel is bizonyítani tudják, hogy a gépjármű az adott időben jegy nélkül parkolt.

A felszólításnak azóta sokan eleget tettek, ám a jegy nélkül parkolók csaknem fele még így sem fizette be a pótdíjat. Többen vélhetően azt gondolják, előbb-utóbb úgyis elévül a büntetés. Ebben azonban nagyot tévednek – tudtuk meg Láng István ügyvezetőtől. Az igazgató elmondta: a felszólító levél kiküldését követően egy évig nem évül el a pótdíj, majd ezt követően minden felszólítás után újabb egy évig hatályos marad. Ezzel együtt természetesen minden felszólítással egyre súlyosabb a büntetés mértéke is. Az ügyvezető hangsúlyozta: a be nem fizetett pótdíjakból több mint 10 millió forintos kintlévősége van a társaságnak. A VÜF önkormányzati vagyont működtet, ezért nem tehetik meg, hogy lemondjanak erről az összegről.

A társaság szeptember 20-tól megkezdi a rendezetlen pótdíjak behajtásának jogi útra terelését. Ezekben az esetekben már minden további többletköltség a nem fizető gépjármű-tulajdonost fogja terhelni.

A jelenlegi állapot szerint több mint kétezer magyar rendszámú autó tulajdonosa kap majd fizetési meghagyást. A társaság szeptember 20-ig türelmi időt ad. Ezen határidőig „meggondolhatják magukat" és még a csökkentett összeg befizetésével rendezhetik tartozásukat. Ezt követően azonban minden tartozóval szemben elindítják a fizetési meghagyást és attól fogva az ügy intézése a társaságtól átkerül a bíróság hatáskörébe. Érdemes meggondolniuk az autósoknak a fizetést a megadott határidőig, ugyanis azt követően már nemcsak a megemelt pótdíjat, de a különböző illetékeket, ügyvédi, szervezési és postaköltséget is ki kell fizetniük. Így a néhány ezer forintos pótdíjból akár 30 ezres tartozás is lehet.

Információ

A járműtulajdonosok további információt kaphatnak telefonon a 217-665-ös számon, vagy személyesen a Fő út 17. szám alatti irodában hétfő délután 1-től 3-ig, kedden, szerdán és csütörtökön délelőtt 9-től 11-ig, illetve délután 1-től 3-ig, valamint pénteken délelőtt 9 és 12 óra között.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A turisták mentek, a szemét maradt

Szigetköz - A Kisalföld március végi szemétgyűjtési kampánya után a nyári turistaszezon végeztével… Tovább olvasom