Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

1-es főút Mosonmagyaróvárnál: Eddig három halálos baleset - fotók

Három halálos, egy súlyos és három könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt idén az 1-es főúton, Mosonmagyaróvár térségében. Fokozott ellenőrzések lesznek.

Az idei első féléves, előzetes adatok alapján megyénkben egy új, balesetveszélyes útszakasz alakult ki az 1-es főúton, Mosonmagyaróvár térségében. Egészen pontosan a 152-159-es kilométer szelvény között.

Gyorshajtók az 1-es főúton. Fotó: rendőrség.

Ezen, a hét kilométeres útszakaszon idén három halálos - ebből kettő júniusban a 159-es kilométernél-, egy súlyos és három könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Az útszakasz forgalomtechnikai felülvizsgálatát júniusban végezték el.

Jelentősebb forgalomtechnikai beavatkozás az 1. sz. főút 159 kilométer szelvényét érinti:

- A 158+880 km szelvényben baloldalon lévő fűzfa lelógó ágait levágták
- A murvával borított útcsatlakozást 8 méteres szélességre építették vissza, és a bontandó burkolat helyén árkot alakítottak ki.
- A főútvonal és behajtási tilalmát szabályozó KRESZ táblákat áthelyezték
- A csatlakozó szilárd burkolattal kiépített útnál az elsőbbségadást szabályozó KRESZ táblát tettek ki

A további baleseti helyszínek útburkolata és a burkolati jelek állapota megfelelő, illetve nincs és nem is szükséges a hatályos 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet szabályozásán túlmenően egyéb tilalom bevezetése.

A balesetek bekövetkezéséhez hozzájárulhatott a sebesség nem megfelelő megválasztása. A halálos balesetek vizsgálata folyamatban van. Éppen ezért a fenti útszakaszon fokozott rendőrségi ellenőrzés lesz. A bekövetkezett tragédiák ellenére továbbra vannak olyanok akik jelentősen túllépik a megengedett sebességet, gyorsan hajtanak.

A Megyei Balesetmegelőzési Bizottság kéri, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, fokozottan figyeljenek a közlekedésben résztvevőkre. 

Olvasóink írták

 • 8. Mankapunka 2012. július 22. 13:46
  „umberto

  Van itt neki régebbi,csak azon nem írja le,hogy balfék vagy,mert akkor mi lesz az ő egzisztenciájával,amit felépített 1 éve.”
 • 7. umberto 2012. július 21. 22:23
  „5. Mankapunka 2012.07.21. 14:56
  Én nem azzal villogok másolókám,ugye magad nem mered felvállalni a másik nicknéven.

  "Nem meri felvállalni magát" másik nicknéven. Az évszázad poénja! Mér, te ki vagy? Én bárkinek a nicknevén fel merem vállalni magamat, még a sajátomén is, mind a hármon... hahaha...

  Asszem regisztrálok Munkapanka, Mankupanka, Mankapanku stb. neveken is, ááááhh... :)”
 • 6. Losba 2012. július 21. 18:36
  „3. "tróger naplopó melósok".."pár bamba sündőr"...
  ..te moderálva ők is tudnának rólad véleményt nyílvánítani..te kis moderálva..”
 • 5. Mankapunka 2012. július 21. 14:56
  „Én nem azzal villogok másolókám,ugye magad nem mered felvállalni a másik nicknéven.”
 • 4. myastheniagravis 2012. július 21. 12:23
  „ekkenekepen.
  Minden munkának megvan a menete.Szerintem ha építkezel akkor az alapra nem rakod a falat már másnap.Az 1-es uton hetek óta nem láttam "sündört" ahogy hívod Őket. Lehet hogy te bambultál . Ha meg ott voltak a ren őrei akkor meg biztos okuk volt rá. Tőled sem kérdi senki hogy mit dolgozol miért dolgozol ott ahol vagy éppen.”
 • 3. ekkenekepen 2012. július 21. 09:08
  „Azt derítse már ki valaki, hogy meddig vakarják még ezek a tróger naplopó melósok a Kazinzy és a Hild iskola között a főút kellős közepén 2 sávot elfoglalva magukat?! Mert már átkozottul irritáló, hogy ott kerülgetjük meg sorolunk egy sávba a dugóban, nem igaz hogy nem lehet 24 órában ott túrni a xart hogy 3 nap alatt készen legyen, dehogy még akkurátusan fel is festik az utat, mint aki ott akar majd áttelelni jövő ilyenkorig.
  És az 1-es úton mit keres hetek óta 500 méterenként egy pár bamba sündőr nézi a semmit ahleyett hogy járőrözne Szigetben meg a belvárosban? Azokat milyen céllal tették oda ki?”
 • 2. Mankapanka 2012. július 20. 20:03
  „Na... akik eddig azért sírtak, hogy sok a baleset, azok ezután majd dünnyögnek a "pénzbehajtás" miatt. Ugye Mankapunka?? Neked van már 20 éves rutinod, vagy még csak most kaptad meg az első Camping kétkerekűdet???”
 • 1. Mankapunka 2012. július 20. 16:59
  „Csodálom,hogy azokról a 20 év vezetési rutinos emberekről nincs szó benne,akik télen ott járnak minden nap,de nincs vele tisztában még mindig,hogy lejegesedik az út,mert pont ott van a szélcsatorna,és egyből beömlik a hideg,mikor máshol még + fokok vannak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vihar: Ásványrárónál szalmabálát fúj ki a szél az útra

A csütörtöki vihar miatt a tűzoltók főként Mosonmagyaróvár térségében kaptak riasztást. Tovább olvasom