Ahol jó együtt lenni

Ha az embernek valamije fáj, eljön a klubba és elfelejti bánatát, jól érzi magát - foglalja össze Hess Jánosné, hogy miért is szeret nyugdíjastársaival találkozni. A hétvégén mintegy kétszázötvenen gyűltek össze Papréten.

Mészely Réka

„Mert a nézését meg a járását, meg a csípőjének a ringását" – énekli vidáman a harmonikás köré sereglett csoport, amikor megérkezünk a papréti Gyereházhoz pénteken délután. Az évtizedes fák hűsébe-árnyékába húzódva az asztaloknál már jóízűen beszélgetnek az egybegyűltek. Csontos Antalné, a Zölddiófa Nyugdíjas Klub „mozgatórugója" siet elénk, akitől gyorsan meg is tudjuk: a bezenyei Gyöngyvirág Nyugdíjas Klubbal, Fettik Dezsőné vezetésével közösen huszonkét klub mintegy kétszázötven tagját látják vendégül.

Vendéglátók -  a papréti Zölddiófa Nyugdíjas Klub a bezenyei Fettik Dezsőnével.

Vendéglátók – a papréti Zölddiófa Nyugdíjas Klub a bezenyei Fettik Dezsőnével.

– Nemrég a Mosoni-Duna-parton szerveztük meg Nyárnyitó programunkat, melyen félezer tagunk vett részt. A Rétre-hívó rendezvényünk házigazda szerepét is évente más-más település nyugdíjasklubja vállalja fel. A kötetlen szabadidős, batyus programnak ezúttal Paprét ad otthont, jövőre majd Dunasziget. Nagy a sikere, hiszen mindenki elengedheti magát itt – avat be Hammerl Frigyesné, a harminc környékbeli klubot összefogó Mosonmagyaróvár és Környéke Nyugdíjas Egyesület elnöke. Az egyesület 60 ezer forinttal, a Lipóti Pékség kenyérrel támogatta a program megszervezését. Az elnök szerint a térségi társulás anyagi segítségére is számíthatnak, illetve sok önkormányzat is hozzájárul a nyugdíjasklubok működéséhez. „Ezt igyekszünk meghálálni, például kulturális programokkal, melyek sok felkészülést igényelnek" – tette hozzá Hammerl Frigyesné.

 

 A jóízű beszélgetést nótaszó tarkította, de tekézni, íjászkodni és célba dobni is lehetett.

A jóízű beszélgetést nótaszó tarkította, de tekézni, íjászkodni és célba dobni is lehetett.

Visszatérve a papréti vendéglátókra, Csontos Antalné, az ötszörös dédnagymama korát meghazudtolóan, szívvel-lélekkel fogja össze a húsztagú klubot. A leg- idősebb közülük, a 82 éves Horváth Dezsőné is szívesen jár a találkozókra, akárcsak Hess Jánosné és Dániel Jánosné. Jó együtt lenni, egy közösséghez tartozni, beszélgetni – mondják. S hogy milyen jó ez a kis közösség, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az innen elszármazottak is szívesen térnek ide vissza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!