Tíz év alatt tízmillió forint

Mosonmagyaróvári és környékbeli hölgyek fogtak össze és alakították meg tíz éve a Moson Megyei Nők Egyesületet. Ratkay Katalin elnök szerint az egészségügyi helyzet javítása mindmáig a céljuk.

 – A helyi önkormányzat támogatása mellett számos helyi vállalkozást sikerült az ügy mellé állítanunk. Így évről évre jelentős összegeket tudtunk gyűjteni elsősorban a Karolina Kórháznak eszközbeszerzésekre. A gyermekosztály barátságossá tétele mellett akár életmentő orvosi műszereket is beszereztünk. Tíz év alatt tízmillió forint adományt fordítottak közösségi célokra.


A napokban éppen egy több mint félmillió forint értékű csecsemő-újraélesztő készüléket adnak át a kórház gyermekosztályának, melyet a mosonmagyaróvári UFM (mely visszatérő támogatójuk) finanszírozott. A kórház mellett egyébként az egyesület közreműködésével alakítottak ki már játszóteret az Éltes-iskolában és vásároltak eszközöket a Gyermekek Átmeneti Otthonának és a Családok Átmeneti Otthonának is. 


November 5–6-án nyolcadszor hirdetik meg a női szűrőnapokat az Egészségfejlesztési Irodával együttműködve. 

– Tapasztalataink szerint százas nagyságrendben látogatják a szűrőnapjainkat, sok a visszatérő. Tanácsoljuk, hogy szánjanak két-három órát az egészségükre. Alkalmanként egyébként nyolc-tíz személynél derül fény valamilyen rosszindulatú daganatra – magyarázza Ratkay Katalin, aki szerint már az is örömmel tölti el őket, ha egy ember életét megmenthetik. 

Qn

A Moson Megyei Nők Egyesülete november 5–6-án újból szűrőnapokra várja az érdeklődőket.

A szűrőnapoknak ezúttal is a Karolina Kórház ad otthont, november 5-én délután 2–6 óra között, november 6-án délután 2 és 5 óra között. 


A nőgyógyászati szűrések mellett lesz beszélgetés a családtervezésről és a fogamzásgátlásról, a változókori problémákról, az emlő tapintásos vizsgálata mellett önvizsgálat-oktatás is lesz szemléltetőeszközzel.  Sokakat érdekelhet még az anyajegyszűrés és a bőrgyógyászati tanácsadás, továbbá csütörtökön a vastagbélrákról szóló tájékoztató. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!