Kis falu nagy összefogása

Példaértékű összefogással ajánlottak fel karácsonyi ajándékokat hátrányos helyzetű gyerekeknek a zsebeházaiak. A 144 helyi lakos 115 cipősdobozra való adományt gyűjtött össze.

Cs. Kovács Attila



Zsebeháza jótékony falu. És hogy illik a jelző az apró településre, az ott élők bizonyították az elmúlt napokban. Öszszesen száztizenöt csomagot állítottak össze és juttattak el rászoruló családokhoz. Ez azt jelenti, hogy a helyiek 80 százaléka adományozott, mivel száznegyvennégyen élnek a községben.

Kovátsits Zoltánné polgármester kezdeményezte a gyűjtést, a képviselő-testület pedig támogatta ötletét. Ez volt az első alkalom, hogy így fogott össze a falu. „Meghirdettük az akciót és kértük, hogy jó minőségű, jó állapotban lévő játékokat, ruhákat, könyveket juttassanak el az önkormányzathoz, illetve édességet. Öröm volt látni, ahogy napról napra gyűlik a sok adomány" – mondta a polgármester.

A zsebeházaiak 115 csomagot állítottak össze. Kovátsits Zoltánné polgármester (középen) és munkatársai, Varga Júlia és Paál Renáta boldogan adták át a dobozokat a Baptista Szeretetszolgálatnak.

A zsebeházaiak 115 csomagot állítottak össze. Kovátsits Zoltánné polgármester (középen) és munkatársai, Varga Júlia és Paál Renáta boldogan adták át a dobozokat a Baptista Szeretetszolgálatnak.
Szinte nem is volt olyan család Zsebeházán, ahonnan ne küldtek volna valamit. Az önkormányzat munkatársai aztán cipősdobozokba csomagolták az ajándékokat. Az egyetlen gondot a gyűjtés során éppen a dobozok hiánya okozta, hiszen ilyen mennyiségű felajánlásra nem is készültek és nem is számítottak. Még a környékbeli falvakból is akadtak, akik átvitték adományukat. Valamennyi csomagba jutott édesség, ruha és játék.

– Látszott, hogy jó szívvel adják a helybeliek. Örülünk neki, hogy az összefogással száztizenöt kisgyereknek tudjuk boldoggá tenni a karácsonyt. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki csatlakozott hozzánk. Bízom benne, hogy a csomagok jó helyre kerülnek és megszépítik a gyerekek ünnepét – jegyezte meg Kovátsits Zoltánné.

A zsebeházai önkormányzat a Baptista Szeretetszolgálathoz juttatta el a csomagokat. A szervezet munkatársai árvaházakban, rászoruló családoknak, hátrányos helyzetű gyerekeknek osztják szét a felajánlásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!