5D mozi épülhet a Futurában

A mosonmagyaróvári létesítmény lett idén az év ökoturisztikai intézménye.

Méhes Ákos

„Mára nyilvánvalóvá vált, önálló vállalkozásként még nem áll meg a saját lábán a Futura, így városi intézményként tud üzemelni" – mondja Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezetője. Az önkormányzati társaság idén számos sikeres rendezvényt szervezett. A következő év nagy feladata a harmincéves művelődési központ felújítása lesz.

A konszolidáció éve volt a 2014-es a Flesch Nonprofit Kft. életében. A Futura Természettudományi Élményközpont elindításával járó nehézségeket ebben az évben sikerült normalizálni. Az intézmény fejlődőképes pályára tudott állni – összegzi a 2014-es év eredményei közül az egyik legfontosabbat Csiszár Péter ügyvezető. Elmondta: napjainkra bebizonyosodott, most csak városi intézményként tud üzemelni a Futura.

A mosonmagyaróvári Futura lett idén az év ökoturisztikai intézménye, az elismerést az intézmény, a Flesch kft. és a város vezetése vette át.

A mosonmagyaróvári Futura lett idén az év ökoturisztikai intézménye, az elismerést az intézmény, a Flesch kft. és a város vezetése vette át.

Nagy eredmény, hogy a mosonmagyaróvári létesítmény lett idén az év ökoturisztikai intézménye. Ez nagy lökést adott, hiszen elismerték, hogy a Futura az ország legjobb természettudományi élménycentruma. „Azt a célt, amit a kezdetek óta kitűztünk, hogy a Futura a város turisztikai zászlóshajója legyen, mára sikerült elérnünk" – fogalmazott az ügyvezető. Hozzátette: az intézmény jövőbeli sikere abban áll, hogy tudják folyamatosan fejleszteni. Éppen ezért alakították ki ebben az évben a Pánik Labort, amivel több korosztályt vonzanak a létesítménybe és ami az eddigi tapasztalatok szerint beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A fejlesztéseket tovább folytatják, 2015-ben 5D mozi kialakítását tervezik. Ennek előkészületei már elkezdődtek.

Az ügyvezető elmondta: 2014-ben ünnepelte fennállása harmincadik évfordulóját a Flesch Károly Kulturális Központ. A jubileumra harminc rendezvényt szerveztek, amik mindegyike nagy sikerrel zajlott. Ezen programokra összességében közel ötvenezren látogattak el. „Ezzel is bebizonyosodott, hogy magas szintű kultúraközvetítés folyik a Flesch-központban. Az elmúlt harminc év azonban meglátszik az épületen, ezért a 2015-ös év egyik kiemelt feladata lesz a kulturális központ felújítása" – hangsúlyozta Csiszár Péter. Hozzátette: teljes rekonstrukcióra szorul a csatornarendszer és a színházterem is. Az elmúlt év egyik nagy eredménye, hogy tovább tudták vinni a FIÓK Ifjúsági Klubot, ami a Miniszterelnökség mintaprojektje lett. A klubot naponta keresi fel több fiatal különböző tanácsadások miatt.

Az ügyvezető hozzátette: a 2015-ös a fejlesztések éve lesz, az alapvető feladatok ellátása mellett. Fellép például a városban a Tankcsapda, a Hooligans, az Illés együttes, a 100 Tagú Cigányzenekar és nagykoncertet ad Demjén Ferenc is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!