A külföldiek már mártóznak Lipóton

Május elsejétől fogadja a fürdőzni vágyókat a lipóti termálban az élmény- és úszómedence. Bár az igazi strandszezon még nem érkezett meg, többtucatnyian – elsősorban külföldiek – mártóznak a habokban.

Mészely Réka

„A magyaroknak a strandszezon igazából júniusban kezdődik" – vélekedik Pannonhalmi Petra, a lipóti termálfürdő vezetője, akit a május elsejei szezonnyitóról és az idei újdonságokról kérdeztünk.

Lipóti látogatásunkkor bár nem fogadott kánikula, mégis sok – szinte kizárólag csak külföldi – autót találtunk a parkolóban, hiszen ebben az időszakban ez a vendégkör a jellemző. A legtöbb látogató a télen is nyitva tartó gyógyvizes medencékben időzött, ám jó néhányan a napok óta üzemelő élmény- és úszómedencéktől sem riadtak vissza.


Vigyázó szemek: Balogh Máté uszodamester is ügyel a fürdőzők biztonságára. Most elsősorban az idősek és a kisgyermekes családok találják meg a termált.

Vigyázó szemek: Balogh Máté uszodamester is ügyel a fürdőzők biztonságára. Most elsősorban az idősek és a kisgyermekes családok találják meg a termált.– Második éve, hogy télen is várjuk a vendégeket a gyógymedencéinkbe. Időre van szükség, hogy beépüljön a tudatba, hogy szeptember után sem zárunk be, ahogy a korábbi években. Május elsején ugyanakkor megindult az előszezon: a nyitási napon, a jó időnek köszönhetően is, több százan látogattak el hozzánk – tudatta a fürdővezető. Hozzátette: jelenleg előszezoni díjszabással dolgoznak egészen június 13-ig. Négy éve nem emeltek árakat, holott minden szezonra bővítették szolgáltatásaikat, és mind több szórakozási lehetőséget kínálnak.

A két gyógyvizes medence és a szauna mellett tehát egy hete egy 600 négyzetméteres élménymedence, úszómedence, gyermekpancsolók és vízi játszópark nyitott meg. Az 1200 négyzetméteres strandmedence az óriáscsúszdákkal június 14-től üzemel majd, úgy, hogy közben bővítik a csúszdaparkot (ennek gyártási munkái már elkezdődtek).

Amint azt ottjártunkkor tapasztaltuk, az előszezonban elsősorban az idősek és a kisgyerekesek pihennek a fürdőben. Magyar hangot kevesebbet hallottunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!