Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Jelentkezz a Miss Alpok Adria Vas megyei versenyre!

Augusztus 15-ig tart a nevezés Vas megyében.
Pár mondatban az Alpok-Adria szépségversenyről

A ma már nagy hagyományokkal bíró sikertörténet 1988-ban kezdődött, amikor megkoronázták az első Alpok-Adria szépségkirálynőt. Azóta minden évben egyre több lány vállalkozik a nemes vetélkedésre, hiszen az ilyen megmérettetés emlékezetes élményekkel és önbizalommal gazdagítja a résztvevőket. Az Alpok-Adria szépségverseny Olaszországból, egy közel negyvenmillió lakost tömörítő;, országhatárokon átnyúló gazdasági, kulturális és piaci "összefogás" központjából indult. Ma már nyolc ország (Ausztria, Horvátország, Németország, Olaszország, Svájc, Szlovénia, Szlovákia és Magyarország) szép lányai versenyeznek a megtisztelő címért. Az előválogatások, az országos döntők sora és a központi nemzetközi gála összességében több tízezer néző előtt zajlik, s reklámérték szempontjából különös jelentőséggel bír, hogy a rendezvényeket kiemelt figyelemmel kíséri több ország rádió, Tv állomása, valamint az írott sajtó.Hazánk 2001-től vesz részt a versenyen és minden évben dobogós helyezést érve el.

Több alkalommal is magyar lány fejére került a korona: 2001. Ónódi Réka, 2002. Zimány Linda, 2009. Halász Beatrix, 2010. Barta Zsanett,
2011. Borkai Petra.

Megye Szépe, a nemzeti verseny

2010-től az Alpok Adria hírnevét kiaknázva a rendezvényt összekapcsoltuk a Megye Szépe versennyel, így létrehozva egy nemzeti versenyt, melyben minden megye részt tud venni, képviselni tudja magát egy fővel az országos versenyen, így esélyt adva magának, hogy az ő lánya képviselje az országot a nemzetközi döntőn, ezzel jó hírnevet szerezve az országnak.

A verseny fővédnöki tisztjére a megyei önkormányzat elnökét kérjük fel, valamint a megyei vagy városi önkormányzat egy delegált tagja nyitja meg a rendezvényt.

A magyarországi döntőn minden megyét egy versenyző a „Megye Szépe" képvisel és egy gasztronómiai cég is, mely termék bemutatójával a régiót népszerűsíti. Díszvendégként meghívást kap a megyei önkormányzat elnöke ill. a rendezvényt támogató város polgármestere.

Az országos döntőből az első három helyezett jut tovább a Miss Alpe Adria International döntőjébe.

Szeretnénk, ha minden régió egyenlő eséllyel indulna. Célunk a megyék bemutatása, értékeinek kiemelése, ezek közvetítése az emberek felé határon innen és túl …

Mivel a versenyt minden megyében illetve Budapesten rendezzük, ezért a döntőn az ország minden régiója képviseli magát. Így minden megye egyformán esélyes, hogy az ő lánya nyerje az országos döntőt, és képviselje Magyarországot a nemzetközi versenyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miss Alpok Adria megyei döntő - Utolsó napok a jelentkezésre

Hamarosan lejár a jelentkezési határidő! Ne maradj le!
Tovább olvasom