Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Utcai filmműhely a MEDIAWAVE-en

Dömötör Tamás film- és színházi rendező irányításával négynapos utcai filmkészítő műhely indult a Savaria mozi mögötti árkád területén, aminek során saját történeteiket forgathatják le a vállalkozó kedvű alkotók.

A gyorstalpaló műhelymunka gyakorlati tevékenysége mellett elméleti képzésben is részesülnek a programra jelentkezők, amelyen egyebek mellett a technikai tudás jelentőségéről, így a pontos formai kidolgozás fontosságáról informálódhatnak az érdeklődők.

Dömötör Tamás konkrét példákon keresztül érzékelteti a forma és tartalom technikai kidolgozásának kérdéseit – egy rezignált ember lelki rezdüléseit például a kamerával is tanácsos lekövetni, hogy valóban hatásos legyen a felvétel.
Mindezen túl a plánozásban rejlő lehetőségek is szóba kerülnek, melyeket filmes példákon keresztül magyaráz el a rendező. A különböző technikai megoldásokat azért beszélik át hosszasan a résztvevők, hogy a történetüket leginkább erősítő technikai megoldásokat alkalmazzák a filmjükben. Ezt követően foglalkoznak a színészek kiválasztásával, valamint instruálásával, s csak ezután látnak hozzá a forgatáshoz.

A műhelymunka során főleg saját történeteket várnak a szervezők, melyeket a Weöres Sándor Színház színészeinek – így mások mellett Szabados Mihály vagy Csonka Szilvia – szereplésével, valamint profi operatőrrel és vágóval készíthetnek el a jelentkezők. A forgatás helyszínéül a Savaria mozi mögött található Művészetek Árkádjának egy része szolgál, ahol színházi díszletekkel rendeznek be a jelenetekhez szükséges filmműtermet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rokoni szálakat kereső - Aiming Kubasi Párhuzamos Kultúráért díjazottja

1994 óta áll kapcsolatban a Mediawave fesztivállal az ujgur nemzetiségű, kínai állampolgárságú… Tovább olvasom