Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Online filmfesztivállal indul a 24. Mediawave

Első alkalommal rendezi meg online filmfesztiválját a Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét.
Az április 29-én kezdődő rendezvény előtt, március 1-től az interneten lehet szavazni azokra a filmekre, amelyek a kiemelt filmes témára, az Útonra érkeztek - tudtuk meg az igazgatótól.

A világ különböző részein élő filmalkotók nem kifejezetten szeretik viszontlátni filmjeiket a videómegosztókon. A Mediawave az erre a célra kialakított, lapozgatós filmtárában korlátozott ideig, március 1-től április 30-ig teszi megtekinthetővé a nevezett filmeket, amelyek Mexikótól Irakon át Dél-Koreáig a legkülönfélébb szubkultúrákat tárják fel a nézők előtt. A különböző szemléletű és sokféle kultúrát bemutató alkotások - nagyjátékfilm, kisjátékfilm, animációs film, kísérleti film és dokumentumfilm - átfogó képet nyújtanak a nézők számára a világ különböző pontjain élő fiatalok életéről, az "úton lévő" népek, művészek örömeiről és gondjairól - mondta Hartyándi Jenő, a Mediawave igazgatója."Bár vannak jócskán átfedések a filmes programok között, nem az egész nemzetközi és magyar filmverseny, hanem azok a művek tekinthetők meg a Mediawave honlapján, amelyekkel az alkotók az ÚTON / ON THE ROAD speciális online kategóriába neveztek" - tette hozzá a fesztiváligazgató.

Az online verseny nyertes alkotásai megtekinthetők lesznek a komáromi Monostori Erőd mozitermeiben, a MEDIAWAVE klasszikus filmfesztiválján. A szavazók belépőt, bérletet nyerhetnek az április 29. és május 3. között megrendezendő Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlétre.

Az online filmfesztivál itt érhető el >> 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint ezerötszáz nevezés a Mediawave-re

65 játékfilm, 588 kisjátékfilm, 387 dokumentumfilm, 289 kísérleti film, 151 animációs film, 16… Tovább olvasom