Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Nosztalgiás jubileumi záróbuli a malomban

A Győrből elköltözött Mediawave – Hartyándi Jenő fesztiváligazgató szerint – sikeresen illeszkedett be a vasi megyeszékhely és a térség kulturális életébe.

A többezres közönség – köztük sok győri – lelkesen fogadta a 20. évfordulóját már Vasban ünneplő fényírófesztivált.

Sokak szerint a fényírófesztivál hőskorát, az akkor még romos zsinagógabeli koncertek hangulatát idézte az az őriszentpéteri malomban tartott, telt házas Mediawave-záróbuli, amit még a katasztrófaközeli időjárás sem tudott elrontani. Hartyándi Jenő fesztiváligazgató szerint ˝a nehéz szívvel megélt főhelyszíncsere sikerült˝, ennek ellenére több évre lesz szükség ahhoz, hogy a nemzetközi hírű művészeti rendezvény minőségi programjaival Szombathelyen és az Őrségben is bejáratódjon.

A jubileumi Mediawave-en a világhírű zenész, Iva Bittova is részt vett, aki még koncertjén is győri emlékeiről mesélt. (Felvételünkön a ˝Párhuzamos Kultúráért˝ díjat veszi át Hartyándi Jenő fesztiváli
A jubileumi Mediawave-en a világhírű zenész, Iva Bittova is részt vett, aki még koncertjén is győri emlékeiről mesélt. (Felvételünkön a ˝Párhuzamos Kultúráért˝ díjat veszi át Hartyándi Jenő fesztiváligazgatótól.)

– A többezres közönség – köztük szép számmal győriek és fiatalok – mellett jóleső szakmai figyelem is kísérte a jubileumi Mediawave-et. Azok a tekintélyes angol, francia, belga, olasz, osztrák, szlovén fesztiválszakemberek is elismerően nyilatkoztak programjainkról, akik a közönségnevelés új, európai módszereiről tartott konferenciánkra érkeztek. Megjegyezték: vidéki közegben még nem láttak hasonló minőséget – említette örömmel Hartyándi Jenő.

A fesztiváligazgató szavaiból kiderült az is, hogy az ingyenes szabadtéri programok – elsősorban koncertek – mindegyike hatalmas tömeget vonzott, azokkal a rendezvényekkel akadt gondjuk, főleg az első héten, amelyekre csak jeggyel lehetett bejutni.

– Új típusú igényt szeretnénk teremteni a vasi megyeszékhelyen is, tudatosítani a fiatalokban és a középgenerációban, hogy a Mediawave idején – korábbi szokásaikkal ellentétben – éjszaka nemcsak buliba mehetnek, hanem sok más mellett nagyon igényes, finom dzsessz-, etno- vagy éppen népzenei koncertekre is.

Ökofesztivál

A Mediawave őrségi ökofesztiválját a Reflex Környezetvédő Egyesület szervezte. A programból kiemelkedett a pápateszéri vízimalmokról készült, Nagy Péter által összeállított látványos tárlat, amit Őriszentpéter után bemutatnak Budapesten, a Hagyományok Házában és a Kossuth Klubban is.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik a MEDIAWAVE harmadik hétvégéje!

Május 16-ig az Őrségben (Őriszentpéter) és Burgenlandban (Rudersdorf), továbbá a hármashatárnál… Tovább olvasom