Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Műhelymunkák a MEDIAWAVE-en

Az idei MEDIAWAVE is tartogat lehetőségeket azoknak, akik speciális műhelymunkán keresztül szeretnék tudásukat fejleszteni.

Új impressziókat, mesteri tanácsokat, apró titkokat lehet begyűjteni, ismert és tapasztalt zenészek dalkészítési munkájába adódik lehetősége bepillantani annak, aki az idei, szombathelyi fesztiválon részt vesz az alábbi workshopokon:

ETHNO ZENEI MŰHELY - 2011. június 1-2. szerda-csütörtök

vezető: FERENCZI GYÖRGY

A workshop célja, hogy a fesztivál szabadtéri színpadát indító Ferenczi György & Rackajam koncert alatt a Műhely egy rövid bemutatkozással színesítse a koncert programját. Előre láthatólag ez alatt a két nap alatt a zenészek két dal kidolgozásán és színpadra állításán fognak dolgozni, Ferenczi Gyuri vezetésével. A téma Ferenczi munkásságát követve népzenei ihletésű, amelyet bluesos, rockos köntösbe bújtatva visznek színpadra.

Várjuk ritmus és szólóhangszeresek, énekesek, akár táncosok csatlakozását is!

Zenei alapképzettség szükséges a részvételhez, de nem kell profinak lenned, elsődlegesen fontos a nyitottság erre a zenei kultúrára!

Részvételi díj: 5000 forint - amit a helyszínen, a workshop kezdetekor lehet befizetni.PROGRESSZÍV ETHNO ZENEI MŰHELY - 2011. június 3-5. péntek-vasárnap

vezető: BOTH MIKLÓS

A workshop hasonló célokkal indul útjára, hasonló zenei világokat érint, de a Napra zenekar vezetőjének tervei szerint itt több teret kap a kísérletezés! A workshop zárókoncertje a vasárnapi THANKS JIMI program keretén belül lesz, a közös HEY JOE gitározás előtt közvetlenül. E tematikának megfelelően a műhely célja, hogy speciális feldolgozással tisztelegjen JIMI HENDRIX munkássága előtt.

A workshop hasonlóan nyitott szólisztikus és ritmushangszeresek, énekesek csatlakozására!

A zenei feltételek is hasonlóak, a részvételi díj szintén 5000 forint.

Részletes információkat e-mailben van lehetőségünk továbbítani.

Keresd Pusker Pétert zenei programszervezőt az alábbi mail címen: pusker@mediawave.huPASSPORT CONTROL 21. LIGHT – SZOMBATHELY, 2011. Hagyományos táborunkat a szokásoknak megfelelően Kisharsányban rendezzük meg a IV. Ördögkatlan Fesztivál és a MEDIAWAVE Üst égisze alatt! 2011. augusztus 3-7. között, a szokásos művészeti ágakban – film, fotó, zene, építészet - várjuk az érdeklődőket!

A többi filmes és fotós érdeklődőnek előzetes ráhangalódásként a következőket tudjuk ajánlani - hozzátéve, hogy együtt lenni is jó és talán érdemes is!

FILM

A szombathelyi MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál második hétvégéjén, június 10. és 11-én (péntek-szombat) szeretettel várjuk a volt és leendő filmes Passzportosokat egy könnyedebb hangvételű, de szellemiségében igazi PC-s összejövetelre. Végre alkalom nyílhat az elmúlt év filmjeinek kivesézésére, de kidolgozhatjátok nyári filmterveiteket, és megbeszélhetitek azokat a jól bevált tanári gárdával (Hargittai László „Pamacs", Vizi Mária és Dömötör Péter), tanácsot kérhettek tapasztalt MEDIAWAVE-s zsűritagoktól, alkotóktól (csak a példa kedvéért: Boris Mitic, Zomborácz Virág), valamint kötöttségektől mentesen élvezhetitek a fesztiválhangulatot!

És ha ez még nem lenne elég: a műhellyel párhuzamosan zajló MEDIAWAVE Film Forum 2. is lehetőséget nyújt a szakmai elmélyedésre, tapasztalatcserére!

Helyszín: a Weöres Sándor Színház (Szombathely, Akacs M. u. 7.)FOTÓ

A fényképészeknek az első hétévégén kedvezünk: június 4-5-én (szombat-vasárnap) Pettendi Szabó Péter és Radu Igazság vezetésével fesztivál dokumentációra hívunk Titeket! Lehet fotózni a májusfa kitáncolást, PC zenei műhelyeket, ott lesz Szombathelyen a Rackajam, a Napra, fesztivál társasjáték, egy szóval, pezsegni fog az élet a Fő tér és a Mozi környékén!

Helyszín: AGORA - Savaria Filmszínház

A MEDIAWAVE-en segíthetünk a híreink között szereplő „Változatos megyéink" és a NEFMI Liszt Ferenc-emlékévhez kapcsolódó pályázati anyag elkészítésében is!

FILM: június 10-11.

FOTÓ: június 4-5.

Jelentkezni, regisztrálni, valamint részletes információt kérni Hartyándi Flóránál lehet május 29-ig (vasárnap), az e-mail cím: passport@mediawave.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi lesz a MEDIAWAVE-en? - A zsíros kenyér az amerikai Szabadság szoborra készül

Nagyszerű zenészek, remek filmek és a zsíros kenyér is ott lesz a fesztiválon. Interjú Hartyándi… Tovább olvasom