Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 19°C | 30°C Még több cikk.

Mediawave: ˝Együtt Feketén-Fehéren˝

A MEDIAWAVE csapata október 29-31-én rendezi meg a Passport Control- Ifjúsági Műhelyek tábort. A jelentkezési határidő október 20.
A Mediawave Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány idén is megrendezi a Passport Control- Ifjúsági Műhelyek nevet viselő rendezvényét.

A tábor olyan 16 éven felüli személyeknek szól, akik filmes, fotós és zenei területen szeretnék kipróbálni magukat. Az érdeklődők lehetnek kezdők és haladók is. Az oktatás erősen gyakorlat központú és a táborban részvevő a tanulási folyamat során olyan alap- vagy középfokú szakmai ismeretekkel gazdagodhat, amely szilárd alapot biztosíthat a jövendő életpálya irányába.

A program az ˝Együtt Feketén-Fehéren˝ címet viseli, amelyet a szervezők a társadalmi felelősségvállalás szellemében hozták létre. Célja, hogy a roma és nem roma fiataloknak esélyt adjon egymás alaposabb megismerésére, a közös alkotómunka, kooperáció kipróbálásra, elősegítésére. Lényeges eleme tehát, hogy a roma és nem roma résztvevők közös stábokban dolgozzanak. A roma hallgatók részvétele ingyenes, a Norvég Alap támogatásával.

Akit a filmkészítés folyamata érdekel, betekintést nyerhet és tudásanyagot szerezhet a rendező, a forgatókönyvíró, az animátor, az operatőr, a vágó, a hangosító vagy a világosító szakterületekről. Speciális téma a filmnyelvi narratíva vagy narráció a filmben. (A felhasználandó szöveg a itt tekinthető meg.) A jelentkezők saját filmtervvel is érkezhetnek. A filmkészítésre három napjuk van a résztvevőknek, ezért a szervezők kérik, hogy a műhely alatt kivitelezhető verziókban gondolkodjanak. A filmes területen olyan kiváló és elismert szakemberek kalauzolják a diákokat, mint Vizi Mária a Duna Televízió munkatársa, Joka Daróczi János a Magyar Televíziótól és Hargittai László, becenevén „Pamacs".

A Passport Control műhelyeiben mindig remek a hangulat - az alkotó folyamatok közben
A Passport Control műhelyeiben mindig remek a hangulat - az alkotó folyamatok közben

Akit a fotózás érdekel, itt megtalálja a helyét, hiszen megfelelő szakemberek segítik a tanulási folyamatot. Azoknak szól, akik szeretnék megismerni a fényképezés elméleti és gyakorlati alapjait vagy kiegészíteni kívánják tudásukat. Ez alkalommal a téma a koprodukció, szociofotó, életképek a jó és a rossz együttélés példáiról. Ezen kívül a jelentkezőknek lehetőségük nyílik koncertfotózásra és fotó animáció készítésre is. A műhely vezetői Horváth M. Judit és Pettendi Szabó Péter neves fotográfusok.

A zenei területen mozgóknak is sok lehetőséget kínál a tábor, ahol a műhely vezetője Both Miklós és Tintér Gabriella lesz. Az „Együtt Feketén-Fehéren" műhelysorozat zárásaként az autentikus és ethno zenét kívánják ötvözni az elektronikus zenével. A gördülékeny munka érdekében a szervezők arra kérik a jelentkezőket, hogy saját hangszerüket hozzák magukkal.

A műhely végén az elkészült filmeket és fotósorozatokat záró vetítés során bemutatják és értékelik. A közönség elmondhatja véleményét és szavazhat a legjobbakra. A legtöbb szavazatot kapott alkotók elismerésben részesülnek, valamint a következő workshopban való ingyenes részvételt nyerhetnek. A vetítések után a zenei műhely záró koncertje lesz hallható.

Az ˝Együtt Feketén-Fehéren˝ műhelysorozat első három alkalma gyümölcsöző volt: a roma lakosság integrálása volt az egyik legnagyobb eredménye a projectnek. Jó minőségű és izgalmas együttműködések jöttek létre a romák és nem romák között. A negyedik, azaz a záró alkalomra is nagy szeretettel várnak mindenkit, aki szeretné művészi énjét kibontakoztatni.

A jelentkezés feltételei, a jelentkezési lap és további információ megtalálható az alapítvány honlapján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mediawave-támogatók a folyók városában

A Mediawave programjaival ugyan a vasi megyeszékhelyre költözött, de a nemzetközi hírű film- és… Tovább olvasom