Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 20°C Még több cikk.

MEDIAWAVE 2010 - Gerhes Gábor: Világ körül

A MEDIAWAVE kísérő rendezvényeként nyílt Világ körül címmel kiállítás Gerhes Gábor alkotásaiból az Írókéz Galériában.

A megnyitón Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója beszélt az alkotó fotográfiáinak jelentőségéről, egyéni hangvételéről, illetve az egyes munkák kifejezőerejéről.

Jordán Tamás bevezetőjében bizonytalanságának adott hangot, hogy mi lenne a reakciója, ha Gerhes Gábor fotóival nem egy ünnepélyes kiállítás megnyitása alkalmával, hanem egy fotóalbumon, vagy egy képes folyóiraton keresztül találkozna először. Nem vagyok biztos benne, hogy szánok rá annyi időt, figyelmet, mint ebben a helyzetben. Pedig Gerhes Gábor fotói, ha hagyjuk magunkat, megállítanak és elgondolkodtatnak bennünket. Ha valamelyik darab érdektelennek is tűnik első ránézésre, nem szabad bedőlni ennek a reakciónak – magyarázta a színházigazgató.
Az általános bevezető után a művész egy-két kiállított fotográfiájának értelmezése következett, ezzel magyarázta Jordán Tamás az egyes pillanatképekben rejlő szuggesztív erőt. A megnyitó végén az igazgató elmondta - nem tudja, mire gondolhatott Gerhes Gábor, amikor ezeket a fotókat készítette

Az sem lehetetlen, hogy csak arra kényszerít bennünket a művész, hogy lássuk is, ha valami a szemünk elé kerül. S ezzel eléri, hogy ne csak azt vizsgáljuk meg figyelmesen, ami előttünk van, hanem rajta keresztül egy kis önreflexióra is késztet minket.

A fotókból, videó installációkból, illetve szobrokból álló kiállítás ingyenesen tekinthető meg a MEDIAWAVE Fesztivál ideje alatt az Írókéz Galériában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fényírók Fesztiválja: Mediawave are you feeling?

Szombathely nagy örömmel fogadta be a Mediawave-et. A Terrakota a portugál zenekar már a fesztivál… Tovább olvasom