Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Mediawave 2009 - Kiállítások


XIII. Nemzetközi Babafesztivál Győrött több helyszínen

Április 23. és május 3. között kerül megrendezésre a XIII. Nemzetközi Babafesztivál a győri Zichy-palotában. A közel 400 kiállított baba és mackó között a XIII. Országos Baba- és Mackókészítési Verseny győztesei is megtekinthetők a kiállítás ideje alatt minden nap 10-17 óráig. Várunk minden baba és mackó barátot Győrben a Zichy-palotában. A kiállítás keretein belül több: régi idők játékai, művészbabák, játék és babavásár.

A BUKARESTI FAV KIÁLLÍTÁSA (ROM)

Helyszín: RICHTER TEREM - 9021 GYŐR (HUN), Aradi vértanúk u. 16.
Radu Igazság, a bukaresti Szépművészeti Akadémia professzora, nemzetközi hírű fotós, animátor és kísérleti filmes több mint 10 éve táboraink, workshopjaink tanára és hozza magával tanítványait Bukarestből, Nagyváradból. A mostani kiállítás képei a nyári MEDIAWAVE Táborban és az előző fesztiválon készültek.
Alkotók: Radu Igaság, Tiberiu Catriscau, Niel Coltofeanu, Codrin Iftodi, Patrick Moraras, Madalina Sauca, Ioan-Stefan Tatu, Mirela Vlad.
Nyitva: április 25-május 2. 11.00-04.00 óra


PAWEL KARNOWSKI ISO 800 (PL) - 2009.04.25. 17.45 óra

Helyszín: GYERMEKEK HÁZA - FESZTIVÁL KÖZPONT - 9021 GYŐR (HUN), Aradi vértanúk útja 23.
A kiállítás címe a klasszikus fotográfiai hagyományban a film fényérzékenységét jelöli, mely a digitális technikában is hasonló (bár a CCD monitorra vonatkozóan) alkalmazott fogalom. Az ISO értékének növelésével a természetes fényt nélkülöző jazz klubbok kontrasztviszonyaiban, alacsony fénynél is biztosított a pillanatok megörökítése, mely azonban a képek karakteres kásás minőségét eredményezi. A kiállított képek készítése során Pawel Karnowski ismét egyesíti a képet és zenét az exponálás során kattogó gépének staccatóra emlékeztető ritmusaival, mely a jazz improvizatív jellegének szerves részévé válik.

ÉPÍTÉSZET ÉS INSTALLÁCIÓ (HUN)

Megnyitó: Április 21., kedd, 17.00 óra, Győr, Gyermekek Háza
Válogatás a Széchenyi István Egyetem építészhallgatóinak munkáiból.

CIFRA SZOBA MÉRÁBÓL (HUN)

Megnyitó: 2009. április 21. kedd 17 óra, Gyermekek Háza
Köszöntőt mond: a mérai születésű Muszka György, aki a Népművészet Ifjú Mestere valamint Tanai Péter néprajzkutató. A kiállítás Deésy Gábor felajánlásával jött létre. A kiállításhoz kapcsolódik egy mérai mulatság a Megye háza téren, április 30-án 20.30 órától.

LAND ART - "KIT ÉRDEKEL A TAVVALYI?" - a KLIKK Alkotócsoport Fotókiállítása (HUN)

Megnyitó: 2009. április 20. hétfő 17 óra, Gyermekek Háza
Megnyitót mond: Dr. Nagy Miklós. Az idei Mediawave Fesztivál kiemelt tematikájának része a Land Art, vagyis a tájművészet.

COMIX SZOCIALISTA ÁLRUHÁBAN - A MAGYAR KÉPREGÉNY 50 ÉVE A SZOCIALIZMUS ALATT (HUN)

Helyszín: GYERMEKEK HÁZA - FESZTIVÁL KÖZPONT - GYŐR, Aradi vértanúk útja 23.

NŐI RUHÁK ÉS ÉKSZEREK - A KOVÁCS MARGIT ÁMK KIÁLLÍTÁSA (HUN)

Helyszín: GYERMEKEK HÁZA - FESZTIVÁL KÖZPONT - GYŐR, Aradi vértanúk útja 23., 2009.04.25.
Köszöntőt mond: Szegediné Bozzay Katalin, a Kovács Margit ÁMK és Alapfokú Művészetoktatási intézmény igazgatónője. A földszinti kiállítóteremben láthatók a művész-tanárok munkái, amiket kifejezetten a Mediawave Fesztivál szellemisége ihletett, a 2. emeleti kiállítóteremben a Kovács Margit ÁMK diákjainak munkái.

ErotikART képzőművészeti kiállítás

Helyszín: MTA RKK NYUTI galéria - GYŐR, Liszt Ferenc u. 10., 2009.04.26. 16.00 óra.
A MEDIAWAVE idei témája a '69-es szexuális forradalom és a globális felmelegedés. A Fesztivál filmes, zenés eseményeihez kapcsolódóan a 69'-es szexuális forradalom 40. évfordulója alkalmából kortárs képzőművészeti fesztivált szervez, amelynek témája az erotika.

"GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS – A VÁLTOZÁS KÉPEI" – fotókiállításnyitó és díjátadás (HUN)

2009.04.25. 10.00 óra, helyszín: MEGYEHÁZA AULA - GYŐR. A Reflex Környezetvédő Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és a MEDIAWAVE Alapítvány pályázati felhívására közel 300 kép érkezett be, ezek közül 18 pályázó 46 képét mutatjuk be a fesztiválhoz kapcsolódó kiállításon. A kiemelkedő pályamunkákat újszerűen Győr belvárosának közterületein, hulladékból készült bálákon bemutatva is megismerhetik a fesztivál látogatói.

KASZ08 - KECSKEMÉTI ACÉLSZOBRÁSZATI SZIMPOZION KIÁLLÍTÁSA (HUN)

Helyszín: MEGYEHÁZA ELŐTTI TÉR - GYŐR,
Szimpozion kiállítói: Drabik István, Gaál Tamás, Kopasz Tamás, Majoros Gyula, Tóth József, Zielinski Tibor, Lakatos Pál, Nedim Hadziahmetovic, Zsemlye Ildikó

SZAMI: KORUNK LÁTOMÁSAI (HUN)

Helyszín: GYŐRI FILMARCHÍVUM - Európa terem - GYŐR, Kazinczy u. 5. (belső udvar MEDIAWAVE iroda fölött)
Szami a győri fotós élet egyik jelentős fiatal (!) figurája. Képei a Rómer Ház galériájától a Művész presszóig sok helyütt voltak már kirakva. A mostani kiállítás egy korszak összegzése, egyben egy új korszak kezdete.

A NAP UTCAI FIÚK VISSZAJÖNNEK
(HUN)

Nyitva: április 25-26. május 1-2. 16-20.00 óra
Helyszín: RICHTER TEREM - EMELETI GALÉRIA - GYŐR, Aradi Vértanúk u. 16. - Festmények, grafikák, plakátok - Szomjas György 12 filmjéhez - a Budapesti Forrás Galéria kiállítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MW - Programajánló: május 2. (szombat)

Mediawave 2009 - 8. nap: búcsúzóul még belecsapunk! Zerkula, Colombre, Montanaro. Tovább olvasom