Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Mediawave 2008 - Népzenei Műhely Mosonmagyaróvár

A mosonmagyaróvári Flasch Károly Kulturális Központ 2008-ban először kapcsolódik be a Mediawave Nemzetközi Vizuális és Zenei Fesztivál programjaiba, helyszínként és rögtön szervezőként is. A Csiszár Péter igazgató és Piller Katalin igazgatóhelyettes vezetésével megújult Flesch, az eddiginél sokkal nagyobb energiával szeretne nyitni a városban tanuló egyetemisták és a helyi fiatalok felé, illetve találkozási pont szeretne lenni egy olyan nemzetközi rendezvényen, mint a Mediawave.
A Csiszár Péter igazgató és Piller Katalin igazgatóhelyettes vezetésével megújult Flesch, az eddiginél sokkal nagyobb energiával szeretne nyitni a városban tanuló egyetemisták és a helyi fiatalok felé, illetve találkozási pont szeretne lenni egy olyan nemzetközi rendezvényen, mint a Mediawave.

A mosonmagyaróvári szervezők (Takács Gergely Blues W., Danis András "Kongó" Népzenei F.) két zenei műhely létrehozását vállalták: a Győrben és Pécsett sikerrel bemutatott Blues Workshop folytatását új főszereplővel -Ferenczi Györggyel- és csapattal, illetve a tavaly debütált Népzenei Műhely második felvonását.

A Flasch Károly Kulturális Központ
A Flasch Károly Kulturális Központ

A Népzenei Műhelyt 2007-ben keltették életre a Mediawave-en azzal a céllal, hogy a fesztiválon már képviselt kortárs művészetek/ művészek mellett-, és azokkal közösen, bevonjanak népzenészeket is a MW zenei vérkeringésébe. Ennek keretén belül izgalmas zenei utazások és fúziók jöttek létre, jazz- és népzenészek közös produkcióival. Ezt a projektet meghívásra átemeltek a Művészetek Völgye-be, illetve sikerrel mutatták be a Budapesti Tavaszi Fesztiválon is.

A Fehér Ló Közösségi házban a háromnapos népzenei rendezvény Népzenei Fesztiválként fog bemutatkozni, ahogy a szervezők fogalmaztak: „fesztivál a fesztiválban" jelleggel. A produkció előkészületei, a próbák, a felkészülés metódusa a Blues Workshop-éval megegyező.

A résztvevők háromnapos műhelymunkával – kezdés: április 30.-, a délelőtti és a délutáni próbák alatt 60 perces, saját produkciót hoznak létre, amelyet május 2-án Győrben, május 3-án pedig Mosonmagyaróváron mutatnak be a közönségnek.

A csapat vezetésére Szabó Csobán Gergő zenei szerkesztőt és Danis András "Kongó"-t kérték fel, ők instruálják a közreműködő zenészeket. A projekt résztvevői: Mosonmagyaróvárt képviseli az Életfa Nagycsaládos Egyesület Kórusa, a Piarista Általános Iskola és Szakközépiskola Kórusa, a Kislaptáros zenekar, Hegedűs Kornél (hegedű), Szilágyi Dániel (koboz). A Műhely Zenekar, a Fondor zenekar, Tintér Gabriella énekes, Földi Lehel (furulya, koboz) és Cimber Ferenc (cimbalom) Budapestről érkezik a fesztiválra. Koncz Gergely (hegedű) Aszófőt, Halmos Attila (hegedű) Pilscsévet képviseli, továbbá Varjú Nándor és Danis András "Kongó" (szöveg, blues-, jazz-muuzsikusok) a mosonmagyaróvári csapatot erősítik.


(Részletes program hamarosan).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fesztivál: fényírók a megyeháza előtt

Győr - Számos régi-új helyszínen zajlanak április 26-tól a Mediawave rendezvényei. A nemzetközi … Tovább olvasom