Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Mediawave - Kisjátékfilmek, Különleges bánásmód

Már elindult a fesztivál, s jól sikerült a kezdés, bemutatkozott a Desca Hungarica, és kijelenthetjük: idén is rendkívül erős filmprogram.


Szívszorító történetek – Kisjátékfilmek 4.

Gondolkodós, elmélkedős, szívet s lelket megcélzó volt a Mediawave első kisjátékfilm csokra, a Kisjátékfilmek 4. A vászonról ömlik az életszag, a hősök keresik a kiutat, ritka az a (s pont ezért hatásos) pillanat, mikor felsejlik egy mosoly, vagy feltör egy kósza kacaj. A filmekben a természetes zajok dominálnak, kevés beszéd, minimális zenei aláfestés, ám annál erősebb, mikor felcsendülnek a túlnyomórészt melankolikus dallamok.

Különleges bánásmód / Sans queue ni tęte

A negyvenes éveiben járó luxus-prosti unja a banánt, meg akar szabadulni a láncaitól. Keres valamit, vagy valakit, akiben megkapaszkodhat, hogy kimászhasson az addigi életének gödréből. A nő elképzelése szerint egy pszichiáter testesíthetné meg ezt a kapaszkodót. Kérdés, hogy lesz-e valaki, aki segítő kezet nyújt neki? Ez az alapkoncepció.

Így ért véget a nyaram / How I Ended This Summer

A történet egy elhagyatott, egykor szebb napokat látott meteorológiai állomáson, illetve annak környezetében játszódik: a fiatal, újonc Pavel, és a tapasztalt vén rókának számító Szergei a sarkvidék fojtogató magányában végzi munkáját. Nem csak a mostoha körülményekkel és a civilizáció majd teljes hiányával kell megküzdeniük, hanem a köztük fennálló generációs, illetve gondolkodásbeli különbségekkel is.

A részletek itt>>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Desca Hungarica - A világhír küszöbén

Nagy sikerrel rajtolt a nyitó rendezvény, több program is elindult a képtárban, a Bartók Béla… Tovább olvasom