Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Mediawave - Franca Masu: Amikor egy álom valóra válik

Két elbűvölő hölgy és bandája varázsolta el a Mediawave fesztivál közönségét csütörtökön este a Bartók teremben. Ismerjék meg Franca Masu-t!

- Járt már ezelőtt Magyarországon?
- Nem, még sajnos nem. Az elmúlt 3 évben Európában koncerteztem; Ukrajnában, Törökországban, és Luxemburgban is énekeltem már, de itt még nem jártam eddig.

- Körülnézett a városban?
- Igen, szerencsére reggel érkeztünk, így a délelőttöt azzal töltöttem, hogy megnézzem ezt a csodás várost. Nagyon tetszik, és az ebéd, amit ettünk különösen ízletes volt. Pénteken reggel már megyünk is haza, de nagyon remélem, hogy még visszatérhetek Magyarországra.

- Hogyan kezdődött a zenei karrierje?
- Egészen kicsi gyermekkorom óta állandóan énekeltem, a nap 24 órájában, minden egyéb tevékenység közben. Nem igazán dalokat, inkább csak dúdolgattam. Aztán 2000 környékén a férjem javasolta, hogy vágjak bele az éneklésbe. Azóta pedig az álmom a munkám, a színpadon énekelhetek az embereknek.

- Nemcsak énekel, hanem a dalait is Ön írja. Honnan merít ihletet?
- A saját életemből, a környezetemből, a férjemből és a családomból. Kizárólag érzelmekről írok, olyan benyomásokról, amelyek körülvesznek. Soha nem tudnék például politikáról énekelni.

- Miről szólnak a dalai?
- Egy nyugodt városkában élek a férjemmel. Olyan az egész környék mintha megállt volna az élet, az idő. Sokszor nézem a kék eget, ez inspirál. A dalaim ezekről az érzésekről szólnak: boldogságról és fájdalomról. A mai nők helyzetére is gyakran rávilágítok a zenémmel.

Franca Masu azt is elmondta, hogy 2000-ben jelent meg az első albuma, Spanyolországban, mivel Szardínián nyelvi nehézségekbe ütközött, katalán nyelven jobban megérteti magát a közönséggel. Azóta egyébként még 3 lemeze jelent meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mediawave - A világzene Szombathelyre költözött

Tökéletes a világzenei felhozatal a Mediawave-n. Csütörtökön argetin és örmény énekesnő… Tovább olvasom