Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Mediawave - A szerdai program (június 8.)

A fesztivál szerdai programjában József Attila-est is szerepel: a költő gondolatait tolmácsolják prózában és dalban az előadók.
FILMPROGRAM

AGORA-Savaria Filmszínház

15:00 - Animációs filmek 3
Tarik SALEH (SWE)
Metropia , 86 perc
Metropia a nem túl távoli jövőben játszódik. A világ olajkészletei drasztikusan üresek és egy földalatti metróvonal épül, ami egész Európát behálózza. Amikor Roger belép ebbe a rendszerbe egy idegen hangját hallja a fejében. A titokzatos Ninát hívja segítségül, hogy kiszabaduljon a zavaró metro hálózatból, de minél többet utaznak, annál mélyebbre süllyednek egy sötét összeesküvés részeként.

17:00 - Dokumentumfilmek 5.
Nicolás PEREDA (Mexico / Kanada / Hollandia):
Verano de Goliat / Góliát nyara , 76 perc
Teresa férje hirtelen távozásától felindulva elindul kideríteni, hogy mi történt valójában. Válaszok helyett különféle emberekkel találkozik, és küldetése egy utcákon és otthonokban történő utazássá válik. A dokumentumfilmbe hajló fikció Teresa útja során lefesti a város életét és lakóit. A szereplőkön és a falu környékén túl Teresát végigkísérhetjük elvesztett szeretteink iránti szenvedések, megszegett ígéretek, egymástól való eltávolodás és örök vágyakozás tájain.

19:00 - Animációs filmek 2
Mati KÜTT (Észtország):
Taevalaul / Égi dal, 45 perc
Ez az animáció tele van kísérleti formákkal és anyagokkal. Néhány karakter saját agyszülemény, néhány az emberiség történelméből bukkan elő. A filmben nyüzsögnek a szimbólumok, szürreális képek és jelenetek. Ez nem egyszerűen egy postás utazása a Holdra, hogy kézbesítsen egy csomagot. Ez egy filozófiai utazás is időn és érákon át, embereken és karakatereken, gondolatokon és a képzeleten át. Ez egy vizuális verzió a gonolatok és képzelődések világában, ahol a postás minden probléma és akadály ellenére teljesíti feladatát.

A hétvége képekben

Nyitóbuli a Savaria Moziban >>

Nemzeti Összetartozás Napja a Fő téren >>

Június 5. Fő tér >>


ZENEI PROGRAM

Weöres Sándor Színház - Krúdy Klub

20:30 - W.H. (HUN )
A W.H. formáció Márkos Albert csellista/zeneszerző kezdeményezésére alakult 2006 őszén. Tagjai a magyar zenei élet népszerű szereplői, nevük több rangos hazai együttesben is feltűnik. A zenekar célja aktuális zenei környezetbe helyezni William Shakespeare szonettjeit. A megnevezés egy monogramot takar, nyomtatásban megjelent szonettjeit Shakespeare Mr W.H.-nak ajánlotta. A titokzatos személy kiléte - akárcsak a szonettek tartalma - a mai napig vita tárgyát képezi.

22:00 - ISZAP & BUSA PISTA (HUN)
Weöres Sándor Színház - Krúdy Klub
Az Iszap név Bede Petyától származik, aki korábban már létrehozott ilyen néven egy zenekart, később egészen új tagokkal egy közös dzsemmelés során kelt éltre újból. A felállás; négy jazz-zenész és egy freestyle-bajnok MC. Első élő fellépésük egy 2010. februári rádió-koncert volt a Tilos Rádióban, ahol meghívott vendégként szerepelt Busa Pista rögtönzött szövegelésével, aki azóta oszlopos tagja az Iszapnak.


SZÍNHÁZ ÉS TÁNC PROGRAMOK

Weöres Sándor Színház – Stúdiószínház

19:00 - ...SZÓLT AZ EMBER... - JÓZSEF ATTILA EST (HUN)
Az előadók 15 éve járják az országot József Attila-estjükkel. Ez az előadás, mint ahogy Jordán Tamás a bevezetőjében szokta volt mondani, tulajdonképpen egy beszélgetés a hallgatóság és az elôadók között -- még akkor is párbeszéd, ha a közönség (feltételezhetôen) nem mond semmit. József Attila gondolatait tolmácsolják prózában és dalban az előadók, olyan hangvétellel, amely szokatlan a pódiumon, itt nem "szavalásról" van szó, a többnyire halk, bensőséges tónus azt érzékelteti a nézővel, hogy személyesen őt szólították meg.
(A Weöres Sándor Színház társrendezvénye)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mediawave - Elfoglaljuk a Weöres Sándor Színházat!

Keddtől elindulnak a koncertek, és a programok a város vadiúj kultúrhelyszínén. A fesztivál továbbra… Tovább olvasom