Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Mediawave-támogatók a folyók városában

A Mediawave programjaival ugyan a vasi megyeszékhelyre költözött, de a nemzetközi hírű film- és zenei fesztiválnak erős támogatótábora maradt a folyók városában is.

A Mediawave nem tud, de nem is akar elszakadni Győrtől. Hartyándi Jenőfesztiváligazgató elégedetten vette számba – a kitartó győri közönség mellett – azokat az önzetlen segítőket, akik a folyók városából a nemzetközi hírű rendezvény szombathelyi programjaihoz, működéséhez hátteret biztosítottak.

Többek között azt a két győri céget említette, amelyek – miként a korábbi években is – a Mediawave-falu faházait térítés nélkül építették fel. A faházak újrafestéséhez ingyen kapták az anyagot az egyik győri vállalkozótól. A fesztivál egész irodázatának szállítását és egyéb fuvarozásokat szintén Győrből segítették, térítés nélkül. A rendezvény reklámanyagait is egy győri vállalkozás készítette nagy kedvezménnyel.

– Mindemellett a fesztivál munkatársainak zöme is győri, sőt, a Mediawave-iroda is maradt Győrben a Kazinczy utcában. A filmalap helyiségeiben kaptunk otthont, amit az önkormányzattól kedvezményesen bérlünk. Így elmondhatjuk: a város is támogat bennünket azzal, hogy nem kellett költöznünk – hangsúlyozta Hartyándi Jenő.

Szeretnénk megtanítani a fiatalokat a workshopokban az uniós együttműködés jegyében a koprodukciós forgatásra is - mondta Hartyándi Jenő.
A fesztiváligazgató a gazdag és különleges archívum kapcsán a Győri Regionális Filmalap aktualitásairól is beszélt. Elmondta, hogy sikeresek a forgatókönyv-pályázataik. Számos olyan alkotás érkezett, amelyekből azóta már filmet forgattak, sőt, az elkészült alkotások közül díjazottak is lettek az idei filmszemlén.

– El kell oszlatnom a tévhitet: a filmalap nem filmgyártással foglalkozik. Mi azon igyekszünk, hogy elindítsunk alkotásokat, a régióba csaljuk a filmipart, segítsük, koordináljuk a szakmai szereplők, alkotók és a befektetők egymásra találását – említette Hartyándi Jenő, majd hozzátette: – Emellett a filmalap égisze alatt műhelyek szervezésével segítjük a filmes utánpótlásképzést. Sőt, szeretnénk megtanítani a fiatalokat ezekben a workshopokban – az uniós együttműködés jegyében – a koprodukciós forgatásra is, amihez ráadásul pénzügyi hátteret is könnyebben tudunk teremteni. Távolabbi terveink között szerepel, hogy olyan profi filmes technikai apparátust vásároljunk, amit a filmalap különös kínálataként kiajánlhatunk a gyártóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nosztalgiás jubileumi záróbuli a malomban

A Győrből elköltözött Mediawave – Hartyándi Jenő fesztiváligazgató szerint – sikeresen… Tovább olvasom