Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

MEDI - új pénz segíti a fesztiválon belüli áru- és kultúrcserét

A mozielőadások és esti koncertek esetében a programok csereértékének megváltására kísérleti jelleggel helyi fizetőeszközt vezet be a fesztivál.
Az átváltható a térség uralkodó pénzneme: 1 MEDI = 600 forint

Az új fesztivál fizetőeszköz, a MEDI háttere, alapja erős – kulturális és közösségi élmény, környezetudatos gondolkodás áll a háttérben!

környezettudatos gondolkodás erősítése céljából a csere-bere tárgyaknak elsősorban kézműves jelleggel kell rendelkezniük pl. nagymama lekvárja, házi kolbász, szalonna, bor, pálinka, méz, süti és bármi, ami az ember saját keze munkája. Természetesen tudjuk és belátjuk, hogy a jelenkor – ilyen értelemben – fejletlen társadalmában nem minden egyén kezéhez tapad kétkezi munka és annak eredménye, sikere, jóérzése. De bízunk abban, hogy a társadalom alapegységében a családban vannak olyan egyének, akik még élnek a mai bevásárlóközpont alapú, növekedéskényszeres világunkban is ezzel az elavultnak tűnő, de talán egy környezettudatosabb jövő alapelemével. Egyszerűbben: nézz körül a mama, a nagyi éléskamrájában vagy a papa pincéjében! Esetleg keresd a boltok, piacok standjain a kistermelői, kézműves portékákat.

Részletek >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KICSI SZÉP! – MEDIAWAVE HUSZONKETTEDSZER

Idén április 26. és 30. között, a Monostori Erődben, Komáromban rendezik meg a MEDIAWAVE Nemzetközi… Tovább olvasom