Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

I am New Here - Gil Scott-Heron először Magyarországon

Gil Scott-Heron afroamerikai költő, zenész és spoken word előadó lépett a Mediawave színpadára. A négytagú banda célja nem a világmegváltás.

Gil Scott-Heron I'm New Here című albumával tért vissza, amelyet még 2007-ben kezdett el felvenni.

˝Egy új lemez elkészítése nem megy egyik napról a másikra. Az ember rengeteget gondolkozik a dalokon, sok időt tölt a stúdióban, mire megszületik a mű. Remélem, a közönség szeretni fogja az új számainkat, amik véleményem szerint jók lettek, jobbak, mint a régiek. Bár én ugyanaz vagyok, a hangom sem változott, ugyanúgy zongorázom, de mégis más tapasztalatokkal vágtam neki ennek az albumnak˝ - fejtegette álláspontját Scott-Heron.A zenész soha nem rejtette véka alá politikai nézeteit, sok esetben szembeszállt az aktuális politikai hatalommal, és mindig igyekezett fellépni a rasszizmus és a diszkrimináció ellen.

Arra a kérdésre, hogy mi várja a szombathelyi közönséget, így felelt:
˝Az esti koncerten nem csak az I’m New Here-ről fogok énekelni, régi számokat is játszunk majd, hiszen azt szeretném, hogy megismerje a magyar közönség a zenénket. A Mediawave-es megjelenésen nem téríteni akarok. Annyit szeretnék csupán, hogy a közönség jól érezze magát, szórakoztatni jöttem ide.˝

Elárulta azt is, hogy különösen jó kapcsolatot ápol Denzel Washington, amerikai színésszel és Kareem Abdul-Jabbar, a Los Angeles Lakers legendájával. Ez a két férfi véleménye szerint rengeteget tett az afroamerikai emberek beilleszkedéséért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MEDIAWAVE Film Forum – Filmterjesztés

Háromnapos filmszakmai konferencia indult a Pannónia Házban. A hagyományos és internetes… Tovább olvasom