Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Fesztivál: fényírók a megyeháza előtt

Győr - Számos régi-új helyszínen zajlanak április 26-tól a Mediawave rendezvényei. A nemzetközi
fényírófesztivál látványos szabadtéri központját idén a megyeháza előtti téren építik fel.
A nagy visszatérés éveként fogja jegyezni 2008-at a Mediawave krónikája. A fényírófesztivál filmjeinek egy részét idén ismét a hajdani Rába moziban (ma Richter Terem) vetítik, a koncertek közül pedig jó néhányat, miként a régi szép időkben, az egykori zsinagógában (pénteken a Széchenyi-egyetem koncertterme) hallgathat a közönség.

– Mivel megszűnt a Llyod mozi, szerepét a Richter Teremmel tudtuk kiváltani. Szerencse, hogy annak idején megvásároltuk a mozigépeket, a város pedig kérésünkre fenntartotta a gépházat, mobil vászonnal látta el a nagytermet, így most újra eljött a hőskorból nagyon kedves „Rába" ideje – mesélte érdeklődésünkre Csete Orsolya, a Mediawave fesztiválkoordinátora. – Nagy öröm, hogy néhány alkalomra – az egyetem és a városi művészeti múzeum jóvoltából – a régi hangsúlyos koncerthelyszínünkre, a zsinagógába is visszaköltözhetünk. Ott tartjuk például a fesztiválunkra már évek óta visszajáró, világhírű dzsessznagyágyú, David Murray koncertjét, de ott muzsikál majd a Djabe együttes, valamint a Campbell Brothers gospel-blues estjének is a zsinagógában tapsolhat a közönség. Egyébként filmvetítéseket és kisebb esti bulis koncerteket terveztünk a régről jól bevált Rómer-házba is.

Csete Orsolya új helyszínként említette az Esterházy-palotát, amely többek között a Mediawave népzenei műhely és a Grencsó Kollektíva koncertjének ad otthont.

– Idén új helyen, a Gyermekek Házában lesz a fesztivál információs, akkreditációs és sajtóközpontja. Az épület udvarát a szabadtéri programok esőhelyszínének, színházi előadásoknak szánjuk, és ott munkálkodnak, alkothatnak a művészeti workshopok is. A szabadtéri programjaink is új helyre, a megyeháza előtti térre kerülnek, ahol egy lelkes csapat és több városi cég együttműködésének eredményeként a Frigyes-laktanya régi tetőszerkezetéből színpad, kapu és zászlótartó épül. A kulináris élvezetekre vágyóknak sem kell hiányt szenvedniük: a korábbi évekről megszokott faházak és vásározók várják őket a téren.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri filmek a webtévén - várják az alkotásokat

Győr - Webtelevíziót indított a napokban a Mediawave. A fesztivál honlapjáról –… Tovább olvasom