Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Durst György: Győr vesztett, Szombathely nyert

"Győr a fesztiválnak elvesztésével vesztett, megszerzésével pedig Szombathely nyert" - mondta a kisalfold.hu-nak Durst György, filmproducer.


Szombaton délután a Pannónia Házban adták át a ˝Párhuzamos Kultúráért˝ díjakat. Az ünnepség előtt egy kelet-törökországi együttes szórakoztatta a megjelenteket.

Durst György, a Mediawave kuratóriumának volt elnöke filmproduceri tevékenységéért vehette át a kitüntetést. Elmondta, hogy a későbbiekben igyekszik inkább hasonló színvonalú díjakat átadni, mint kapni, ahogy azt a korábbiakban tette, hiszen mint az élet többi területén itt is jobb adni, mint kapni.

Durst György és Ferenczi György díja
Durst György és Ferenczi György díja

A díjazottak listáját korábbi cikkünkben megtekinthetik.

Arra kérdésünkre, mit gondol, arról, hogy a Mediawavenek 19 év után Szombathely ad otthont, Győr helyett, ezt felelte:

- Az elmúlt évek után kicsit szokatlan még ez az új környezet. Az ember már megismerte a győri utcákat, helyszíneket, ahol a fesztivál eddig honolt. Ha a szervezők jól végzik dolgukat, akkor ebből a változásból erőt is lehet meríteni. Nagyon sajnálom, hogy Győrrel nem sikerült megegyezésre jutnunk, bár a kapcsolat egyáltalán nem szakadt meg.

Úgy tartja a mondás, hogy 7 évente megújulnak a dolgok, mi még nem érkeztünk el a harmadik 7 évhez, de ez a frissítés jót fog tenni Győrnek és a Mediawavenek is. Az tény, hogy Győr ennek a fesztiválnak elvesztésével vesztett, megszerzésével pedig Szombathely nyert.

Durst György egy régebbi képen
Durst György egy régebbi képen


Megkérdeztük Durst Györgytől azt is, hogy milyenek az eddigi benyomásai Vas megye székhelyéről:

- Többször jártam már Szombathelyen, igaz, hogy amikor először itt voltam, akkor még villamos járt a vasút és a pihenő park között, és a Fő teret valahogy mindig elkerültem. Nagyon szép a város Fő tere, de hiányzik a villamos… Az emberek igazán kedvesek, nem mintha a győriek nem lettek volna azok, de valahogy érezni azt a bizonyos befogadó szeretetet, amit már sokan említettek a költözés kapcsán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mediawave: Berecz András és csuvas sördalok - Videó

Berecz András és zenekara nagy sikert aratott csuvas sördalaival és a csuvas nép történetét… Tovább olvasom